Ronaldo alsnog geschorst én beboet voor telefoon-incident

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – Cristiano Ronaldo is na het WK transfervrij op te pikken nadat Manchester United dinsdag aankondigde zijn contract per direct te ontbinden. Toch zal hij mogelijk niet per direct inzetbaar zijn voor zijn nieuwe club.

Ronaldo alsnog geschorst én beboet voor telefoon-incident

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Portugees is namelijk alsnog door de Engelse FA geschorst voor zijn gedrag in het uitduel met Everton van april van dit jaar. Na de wedstrijd, die Manchester United met 1-0 verloor, sloeg de sterspeler een telefoon uit handen van een supporter. Dat bleek achteraf een 14-jarige jongen met autisme te zijn, die voor het eerst in een voetbalstadion was en na afloop 'volledig in shock' verkeerde volgens zijn moeder.

Naar aanleiding van het incident is Ronaldo nu alsnog twee duels geschorst. Daarnaast legt de Englse bond hem ook een boete van ruim vijftigduizend euro op. De schorsing zal hem in ieder geval nog langs de kant houden indien hij in januari zijn loopbaan bij een andere club in de Premier League hervat. Mocht hij naar een andere competitie vertrekken dan bestaat de kans dat het betreffende land de straf niet overneemt.

Voor het zover is begint Ronaldo donderdag aan zijn vijfde WK. Met Portugal neemt hij het in de groepsfase op tegen Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. In Qatar kan hij zijn prijzenkast met de laatste prijs vullen die daarin nog ontbreekt. Met Portugal werd Ronaldo in 2016 Europees kampioen door in de finale Frankrijk opzij te zetten. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd