Stevige kritiek op sterk statement Duitsland, rampcijfer voor Süle

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – Duitsland maakte woensdag een heel krachtig statement tijdens de teamfoto voorafgaand aan de eerste WK-wedstrijd. De ploeg van Hansi Flick hield de hand voor de mond tijdens de teamfoto, om aan te geven dat het monddood wordt gemaakt door de FIFA tijdens het toernooi. Mede omdat er vervolgens met 1-2 werd verloren van Japan, kwam er veel kritiek op deze actie.

Stevige kritiek op sterk statement Duitsland, rampcijfer voor Süle

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voormalig international Lothar Matthäus stak bij de Duitse zender RTL zijn mening niet onder stoelen of banken. "Alle discussies over de mensenrechten, wel of geen bier en de regenboogbang laten spelers niet onberoerd. Een statement maken is goed, maar de spelers zijn hier vooral om te voetballen. Door zulke acties neemt de concentratie automatisch af", dacht Matthäus.

Ook vanuit het Belgische kamp kwam enigszins opmerkelijke kritiek op de Duitsers, bij monde van Eden Hazard tegenover RMC Sport. "Zij hadden het beter gedaan als ze geen statement hadden gemaakt, maar gewoon probeerden om te winnen", aldus de buitenspeler. "We zijn hier in Qatar om te voetballen, niet om een politieke boodschap over te brengen."

Lees ook: Sensationeel weekend op komst: nu al alles of niets voor toplanden

Van alle Duitse spelers scoorde alleen Jamal Musiala een ruime voldoende (zeven) in de ogen van de Duitse media. Niklas Süle kreeg met een drie by far het laagste cijfer van alle Mannschaft-spelers. 'Hij hief buitenspel heel ongelukkig op bij het winnende doelpunt', werd er geschreven. Bastian Schweinsteiger dacht dat Süle bij beide tegengoals zelfs wat te verwijten viel. Matthäus had Thilo Kehrer als rechtsback opgesteld boven Süle.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd