Sterspeler en captain Ecuador twijfelgeval voor duel met Oranje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – Het is nog maar de vraag of het Nederlands elftal vrijdag Enner Valencia treft als het aantreedt tegen Ecuador. Er staat daags voor de groepswedstrijd op het WK een vraagteken achter de naam van de 33-jarige aanvaller, al is bondscoach Gustavo Alfaro wel positief gestemd over het meespelen van zijn ster.

Sterspeler en captain Ecuador twijfelgeval voor duel met Oranje

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Valencia was bij de openingswedstrijd tegen Qatar (0-2) de grote man aan Ecuadoraanse zijde door twee doelpunten te maken. De aanvaller viel een kwartier voor tijd echter geblesseerd uit, waardoor het nog ongewis is of hij tegen Oranje kan spelen.

"Hij wil zelf natuurlijk spelen en echt geblesseerd is hij ook niet. Maar hij kwam wel hard in botsing met een tegenstander. Dat heeft natuurlijk wel consequenties. We moeten na de laatste training bekijken wat haalbaar is", zo wordt Alfaro, de bondscoach van Ecuador, geciteerd door de NOS.

Underdog
Voor Alfaro is duidelijk dat zijn Ecuador als underdog aan de wedstrijd tegen Nederland begint. "We spelen wel tegen een land dat uitspreekt om voor de wereldtitel te gaan. Het is dus alsof we tegen Brazilië of Argentinië spelen. Dan verwacht je natuurlijk niet dat we gaan winnen", zegt hij.

Door de zege op Qatar in de eerste wedstrijd kan Ecuador zich ook wel een minder resultaat veroorloven tegen Oranje. "Ook als we verliezen is het nog mogelijk om de volgende ronde te halen", stelt de bondscoach. "We hebben niets te verliezen, maar treden Nederland met vertrouwen tegemoet."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd