Sterspeler en captain Ecuador twijfelgeval voor duel met Oranje

24 november 2022, 17:02   Bijgewerkt: 24 november 2022, 17:24

Het is nog maar de vraag of het Nederlands elftal vrijdag Enner Valencia treft als het aantreedt tegen Ecuador. Er staat daags voor de groepswedstrijd op het WK een vraagteken achter de naam van de 33-jarige aanvaller, al is bondscoach Gustavo Alfaro wel positief gestemd over het meespelen van zijn ster.

Valencia was bij de openingswedstrijd tegen Qatar (0-2) de grote man aan Ecuadoraanse zijde door twee doelpunten te maken. De aanvaller viel een kwartier voor tijd echter geblesseerd uit, waardoor het nog ongewis is of hij tegen Oranje kan spelen.

"Hij wil zelf natuurlijk spelen en echt geblesseerd is hij ook niet. Maar hij kwam wel hard in botsing met een tegenstander. Dat heeft natuurlijk wel consequenties. We moeten na de laatste training bekijken wat haalbaar is", zo wordt Alfaro, de bondscoach van Ecuador, geciteerd door de NOS.

Underdog

Voor Alfaro is duidelijk dat zijn Ecuador als underdog aan de wedstrijd tegen Nederland begint. "We spelen wel tegen een land dat uitspreekt om voor de wereldtitel te gaan. Het is dus alsof we tegen Brazilië of Argentinië spelen. Dan verwacht je natuurlijk niet dat we gaan winnen", zegt hij.

Door de zege op Qatar in de eerste wedstrijd kan Ecuador zich ook wel een minder resultaat veroorloven tegen Oranje. "Ook als we verliezen is het nog mogelijk om de volgende ronde te halen", stelt de bondscoach. "We hebben niets te verliezen, maar treden Nederland met vertrouwen tegemoet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen