Perez neemt het op voor bekritiseerde Bergwijn: "Dat is niet oké"

25 november 2022, 13:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn lag deze week onder een vergrootglas na een opvallende persconferentie in aanloop naar het duel tegen Ecuador. Hij schoof aan naast ploeggenoot Davy Klaassen en liet vooral weten het met hem eens te zijn, in plaats van zelf antwoord te geven op de vragen. Het leidde tot de nodige kritiek, wat volgens Kenneth Perez echter onterecht is.

"Ik vind het echt veel te makkelijk", stelde Perez in WK Praat. "Die kritiek op hem: dat het een schande is, dat hij er niet op die manier kan gaan zitten. Maar een voetballer is geen prater, een voetballer is een voetballer. Hij wordt niet betaald voor hoe hij de pers te woord staat. Misschien is hij wel hartstikke zenuwachtig, schuw, verlegen."

Lees ook: Driessen niet te spreken over houding Bergwijn: "Pure minachting"

Lees ook: Oranje-international Bergwijn keihard aangepakt: "Zonnekoning"

"Ik vind niet dat je over zo'n jongen heen kan vallen omdat hij dit niet zo goed kan. Ik heb veel liever dat hij goed voetbalt, dan dat hij hele monologen staat te houden", ging de Deen verder. Volgens presentator Jan Joost van Gangelen ontstaat de kritiek echter ook omdat hij juist géén goede eerste wedstrijd speelde. "Als hij de pannen van het dak had gespeeld, had niemand zich hier wat van aangetrokken."

Niet oké

Perez gaf tot slot aan ook zelf soms te vaak af te gaan op de media-optredens van voetballers. "Ik wil benadrukken dat het niet oké is. Ik merk het ook bij mezelf: soms heb je bij een speler die lekkere interviews geeft toch een bepaalde sympathie. Dan hoop je dat hij goed speelt. Maar in principe moet dat helemaal niet meetellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Bergwijn laat je voeten dan spreken .

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je mag ook gewoon voor de pers bedanken, en helemaal niks zeggen. Ze verdienen genoeg aan je Steven. Ga gewoon lekker ballen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen