Berghuis wil bepaald woord niet gebruiken in wedstrijdanalyse

26 november 2022, 09:34

Steven Berghuis vindt dat het Nederlands elftal goed is weggekomen met het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Het was ver ondermaats wat Oranje in de tweede groepswedstrijd op het WK in Qatar liet zien. Veelzeggend was dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal slechts tot twee doelpogingen kwam: het minste aantal voor een Europees land op een WK sinds 1966.

De start van Oranje was nog veelbelovend. Met een verwoestende uithaal met zijn chocoladebeen zorgde Cody Gakpo voor de vroege 1-0. "Het was een heerlijke goal van Cody. Maar daarna verliezen we te snel de bal, waardoor we niet in de aanvallende zones komen en hen daar niet kunnen houden", begint Berghuis zijn analyse bij Voetbal International.

Hoewel Ecuador slechts de nummer 44 van de FIFA-wereldranglijst is, wist Berghuis dat Oranje een lastig te bespelen tegenstander zou treffen. "Ik speel bij Ajax met een paar Zuid-Amerikanen, die zeiden ook al dat het een heel talentvol team is. Dat is wel zo, maar we moeten zelf ook wel de dingen beter doen", gaat hij verder. "Na die 1-1 krijgen zij het geloof, je zag bij hen de energie steeds meer toenemen. We kwamen niet meer aan aanvallen toe en creëerden niets meer, al hebben we in principe wel de kwaliteit om vooruit te spelen. Het is te weinig, zeker."

Ecuador was met een schot op de lat in de tweede helft nog dicht bij de 1-2. Al met al mocht Oranje zich het meest gelukkig prijzen met het gelijkspel. "Ik ben een aanvaller, dus ik denk altijd aan de 2-1 maken. Maar ik denk dat we blij mogen zijn met een punt. Dit was het maximale. Zij waren beter vandaag", erkent Berghuis, die dat niet 'zorgwekkend' wil noemen. "Dat is niet het woord dat ik wil gebruiken, maar dat het beter moet en dat we dat ook willen is duidelijk. Hopelijk kunnen we dat tegen Qatar laten zien."

Lees ookOpmerkelijke steun voor Van Gaal: "Positieve benadering kan helpen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen