Marciano Vink: "Wat hij in het veld kwam doen, weet ik echt niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 november 2022 – Marciano Vink heeft Memphis Depay hard aangepakt na de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Ecuador (1-1). De 28-jarige aanvaller van FC Barcelona maakte als vervanger van Steven Bergwijn weinig indruk in de 45 minuten die hij kreeg van bondscoach Louis van Gaal.

Marciano Vink: "Wat hij in het veld kwam doen, weet ik echt niet"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Memphis kwam er halverwege het duel in voor Steven Bergwijn. "Als het allemaal in een te laag tempo gaat, is het voor een tegenstander heel makkelijk om er kort op te zitten. Dan ziet het er gelijk wat energieker uit. Nederland kreeg geen tijd en ruimte. Dat zag je helemaal bij Memphis. Wat hij in het veld kwam doen, weet ik echt niet", aldus Vink bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Bij hem zag je dat je een speler van twee meter niet achter je kunt houden als je met te weinig energie een wedstrijd ingaat. Dan moet je denken: wat er ook gebeurt, ik kom erin en probeer het verschil te maken. Maar het ging op z'n elfendertigst."

Dat Memphis zijn oude niveau niet haalde, vindt Arnold Bruggink begrijpelijk. "Daarvoor is hij er te lang uit geweest. Maar hij heeft wel zijn status in het Nederlands elftal. (…) Hij heeft bewezen dat hij heel belangrijk is. De vraag is natuurlijk wel: op het moment dat je zó lang niet heb gespeeld, had hij niet 25 minuten moeten spelen? Of moet het dan drie kwartier zijn?", aldus Bruggink, die daarmee een reactie bij Vink ontlokt. "Dan kun je nog steeds, ondanks dat je heel lang niet hebt gespeeld en de vorm er niet is, met een andere instelling invallen."

"Hij wist bij voorbaat al dat hij er in de rust in zou komen", gaat Vink verder. "Dan kun je een warming-up doen, je hebt een bepaald gevoel bij de wedstrijd en je zit 45 minuten lang te kijken wat er ongeveer gebeurt. Dan kan ik me niet voorstellen dat je erin komt en vijf keer de bal zo van je voet wordt afgepakt, dat je slap bent en vertwijfelt naar de scheidsrechter kijkt van: help. Het zag er gewoon heel ongeïnteresseerd uit. Stel dat Gakpo en Bergwijn beiden wel een goede wedstrijd speelden, dan had er een uit genoten omdat het al besloten was. Dat is toch lullig?"

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd