Stop the count: weg naar halve finale voor Oranje ligt compleet open

27 november 2022, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als er in de huidige tussenstanden in de poules niets meer zou veranderen, dan ligt voor Nederland de weg naar de halve finale op het WK in Qatar meer dan open. Als huidige nummer één van groep A treft het in de huidige stand Iran, de nummer twee van groep B. En in de kwartfinale staat in het huidige schema de winnaar van Polen-Australië op het menu.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er natuurlijk nog een volledige speelronde moet worden afgewerkt in alle poules die Nederland in de achtste of kwartfinale treft. Bovendien moet Oranje zelf de eerste plaats nog maar eens zien te verdedigen, want Ecuador wordt momenteel slechts op kaartenlast op de tweede plaats gehouden door de mannen van Louis van Gaal.

Lees ook: Het Nederlands elftal kan de knock-outfase missen op kaartenlast 

Berekende scenario's

Bovenstaand is uiteraard een van de meest gunstige scenario's die denkbaar is. Databedrijf Gracenote berekende wat het meest logische scenario is voor Oranje op het WK. Daar komt Iran nog wel steeds als eerste tegenstander uit de bus gerold – een wedstrijd die Nederland wordt geacht te winnen. Maar momenteel is de kans het grootst dat Argentinië alsnog de groepsfase wint en de opponent wordt van Oranje in de kwartfinale.

Volgens het databureau gaat Oranje er dan uit en zal uiteindelijk Brazilië (dat afrekent met Uruguay, Spanje, Argentinië en in de finale Frankrijk) het toernooi winnen. In bijna alle simulaties die zijn gedaan, is Brazilië aan de kant van Nederland de meest logische WK-finalist. Frankrijk (5.7% kans op die finale) is de meest logische opponent. België (3.8%), Portugal (3.4%) en Engeland (3.2%) zijn de andere opties voor de Goddelijke Kanaries. De kans op Argentinië – Frankrijk (3.4%) in de finale behoort ook nog tot de top-vijf. 

De kans dat Nederland de groepsfase overleeft – iets dat nog niet zeker is, al kan Oranje zelfs met een nederlaag nog de volgende ronde halen – wordt door Gracenote op 97% geschat. Alleen Frankrijk (100%), Engeland (100%) en Brazilië (98) scoren in die categorie beter. OneFootball berekende verder nog de gemiddelde leeftijd van de selecties op dit WK: Iran heeft met 28.9 jaar de oudste groep, Ghana met 24.7 de jongste. Nederland zit met 26.6 aan de onderkant van het WK wat leeftijd betreft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik 'count' nog ff helemaal niks. Eerst maar eens een goed resultaat neerzetten tegen Qatar. En dat moet ik nog maar eens zien met deze instelling. Tenzij er meer nieuwe jongens inkomen die nog wel willen.

MJ8519
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

België ja? 😅

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ons middenveld en verdediging ook

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen