Frenkie de Jong keihard aangepakt: 'Hij valt verschrikkelijk tegen'

28 november 2022, 08:25

Wim Kieft is allerminst onder indruk van wat Frenkie de Jong vooralsnog laat zien op het WK in Qatar. De 25-jarige middenvelder van het Nederlands elftal werd na afloop van de wedstrijd tegen Ecuador (1-1) opvallend genoeg verkozen tot Man of the Match, maar heeft op een aardige eerste helft tegen Senegal na zijn stempel nog niet gedrukt.

De Jong gaf weliswaar de assist waaruit Gakpo tegen Senegal de score opende, maar kon na rust verder vrij weinig bewerkstelligen. Ook tegen Ecuador slaagde de speler van FC Barcelona er niet in zich in positieve zin te onderscheiden. Waar De Jong in de eerste WK-wedstrijd Steven Berghuis naast hem had staan, was afgelopen vrijdag Teun Koopmeiners zijn partner op het middenveld.

Lees ookVan Hanegem bezorgd om Oranje en 'uitgebluste' Frenkie de Jong

'Op het middenveld moet Van Gaal de puzzel nog leggen. Met Koopmeiners is het allemaal te statisch en hij brengt te weinig voetbal mee. Daarvoor moet je bij Frenkie de Jong zijn', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Hij valt verschrikkelijk tegen. De Jong bezit het vermogen om optisch goed te spelen door zich leuk vrij te draaien of een lekker passje te geven. Alleen zonder rendement tot dusver. Hij is niet bepalend voor Oranje en je ziet geen beslissende dieptebal of een knappe steekpass waarmee hij een directe kans inleidt.'

Steven Bergwijn

Een andere basisklant die tot nu tegenvalt, is Steven Bergwijn. 'Hij is geen schim meer van de avontuurlijke, brutale aanvaller van een jaar geleden en in het begin van het seizoen bij Ajax', stelt Kieft. 'Als je je zo'n grote meneer waant, mag je wel iets laten zien. Hij heeft zijn matige vorm bij Ajax een vervolg gegeven bij Oranje. Je ziet dat hij in Oranje alleen maar heeft gefunctioneerd in de schaduw van Memphis Depay. Is die afwezig, dan blijft er weinig van Bergwijn over. Cody Gakpo is Bergwijn inmiddels voorbijgestreefd. Als Depay tegen Qatar in de basis start, valt Bergwijn buiten het elftal.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aldus Kieft

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja joh, het zal wel liggen aan Frenkie. Niet aan het feit dat je mannen met vormcrisis opstelt zoals Timber en Blind. Of de compleet inspiratieloze Berghuis. Een Memphis inbrengt die duidelijk z'n vorm nog niet te pakken heeft vanwege de eerdere blessure. En dan begin ik maar niet over Koopmeiner, Klaassen, de Roon en Weghorst... Wat betreft Bergwijn heeft hij gelijk. Die raakt nog geen pepernoot. Laten we eerlijk zijn: we hebben een ontzettend matige selectie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen