Zeer curieuze treffer helpt Portugal aan plek in achtste finales WK

28 november 2022, 22:08

Portugal heeft Uruguay met 2-0 verslagen en zich daarmee geplaatst voor de achtste finale. Met twee treffers, waarvan één na bestudering van de beelden, was Bruno Fernandes de gevierde man. Uruguay zal in de laatste groepswedstrijd nog aan de bak moeten om een vroegtijdige terugreis te voorkomen.

Op het vorige WK in Rusland troffen beide landen elkaar in de achtste finale. Uruguay trok toen met 2-1 aan het langste eind. Edinson Cavani, inmiddels 35 jaar, scoorde twee keer en namens Portugal was Pepe (39) trefzeker. De oudgedienden hadden nu een basisplaats. Bij Uruguay ging dat ten koste van Luis Suárez

Nu was de tweestrijd de laatste wedstrijd in de tweede ronde van de groepsfase dit WK. Dat beide ploegen bij een nederlaag nog niet uitgeschakeld zouden zijn was duidelijk te merken. Vooral de Zuid-Amerikanen wensten niet teveel energie in de wedstrijd te steken. Portugal had wel een overwicht, maar kon daar niet echt veel gevaar mee stichten. In de eerste helft was de grootste kans nog voor Rodrigo Bentancur die na een fraaie solo stuitte op Portugal-doelman Diogo Costa. 

Veldbestormer

Nadat een veldbestormer met de regenboog vlag in de kraag was gepakt kreeg Portugal via João Félix een beste kans. De aanvaller zag ploeggenoot Fernandes over het hoofd. De middenvelder van Manchester United gaf even later zelf wel het goede voorbeeld met een voorzet op, zijn inmiddels oud-clubgenoot, Cristiano Ronaldo die de bal schampte en zo de 1-0 liet noteren. Zo leek het althans want na uitvoerige bestudering van de beelden kwam de treffer toch op naam van Fernandes. 

Diego Alonso, bondscoach van Uruguay besloot meteen aanvallend te wisselen. Zo kwamen Facundo Pellistri en Giorgian De Arrascaeta en niet veel later Maximiliano Gomez en natuurlijk Suárez. Het laatste duo was met een schot tegen de paal (Gomez) en zijnet (Suárez) dicht bij de gelijkmaker. De jacht van Uruguay was tevergeefs. In de extra tijd ging de bal nog op de stip bij Uruguay waarna Fernandez de 2-0 op zijn karakteristieke wijze binnen schoof. Bijna had de aanvallende middenvelder nog zijn hattrick te pakken, dit werd door de paal voorkomen.

Lees ook: Veldbestormer toont regenboogvlag in stadion

De Zuid-Europeanen verzekerden zich met de zege voor een verlenging van het toernooi. De eerste plaats in de groep ligt binnen handbereik. Belangrijk want omdat ook Brazilië waarschijnlijk doorgaat ontlopen beide landen elkaar in de achtste finale.

Als Uruguay het einde van de interland carrières van Diego Godin, Cavani en Suárez nog wil voorkomen zal er van Ghana gewonnen moeten worden en mag Zuid-Korea niet stunten tegen de al geplaatste Portugezen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen