Vermoedelijke opstelling: Oranje opnieuw met twee wijzigingen

29 november 2022, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal speelt dinsdag het derde en laatste groepsduel van het WK tegen Qatar. Bondscoach Louis van Gaal hintte een dag eerder al op een terugkeer in zijn basisopstelling voor Memphis Depay. Dit is vermoedelijk het elftal waarmee hij tegen het al uitgeschakelde gastland kwalificatie voor de achtste finale wil gaan afdwingen.

De rentree van Memphis zal hoogstwaarschijnlijk ten koste gaan van Steven Bergwijn. De Ajacied maakte geen verpletterende indruk in de eerste twee duels en gaat daar naar verwachting vandaag de prijs voor betalen. Memphis zal voorin een koppel gaan vormen met Vincent Janssen, die na een basisplaats in het openingsduel met Senegal nog naar de bank werd verwezen.  

Op het middenveld blijft Van Gaal op zoek naar de juiste samenstelling. Teun Koopmeiners voldeed niet tegen Ecuador en zal tegen Qatar weer op de bank plaats moeten nemen. Op zijn positie naast Frenkie de Jong zal Marten de Roon, die in de eerste twee duels nog als invaller fungeerde, daarom de kans krijgen zich in het elftal te spelen. 

Ook centraal achterin heeft de bondscoach nog een knoop door te hakken. Matthijs de Ligt viel uit de toon tegen Senegal, maar Jurriën Timber zag er tegen Ecuador niet goed uit bij de tegengoal van Enner Valencia. Toch krijgt de Ajacied opnieuw de kans, mede omdat hij er de rest van de wedstrijd tegen de Zuid-Amerikanen verdedigend wél goed uitzag.

Vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Frenkie de Jong, De Roon, Gakpo; Memphis, Janssen

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Qatar😅 uit, altijd lastig!

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja ik zie ook liever xavi..de laatste keer dat vincent janssen een doelpunt heeft gemaakt is wat zal t zijn een half jaar geledene ofzo

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Janssen en De Roon? En niet Luuk de Jong en Xavi? Luuk heeft eerder gespeeld met Memphis en Frenkie, en speelt momenteel met Gakpo en Xavi. Die jongens kennen elkaar wat beter en zullen mekaar wat makkelijker kunnen vinden. Xavi is gewoon in topvorm. Het is een schade dat hij nog geen minuut heeft mogen spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen