Berghuis sluit zich aan bij Van Gaal: "Dat vind ik wel wat hebben"

1 december 2022, 13:00

Steven Berghuis is het met bondscoach Louis van Gaal eens dat Oranje mag uitspreken dat het wereldkampioen wil worden. De middenvelder annex aanvaller moet op het WK knokken voor speeltijd en weet dat het spel van Nederland een stuk beter moet. Berghuis kijkt echter ook naar de resultaten.

"Vergeet niet dat we met deze groep ook heel goede wedstrijden hebben gespeeld", aldus Berghuis in gesprek met Voetbal International. "Op een toernooi kunnen dingen snel omslaan. Weet je nog het EK 2008? Met een fantastisch groepsfase, waarin Oranje geweldig voetbalde. Meteen daarna werden ze uitgeschakeld. Dan heb ik het liever andersom. Natuurlijk is het mooi wanneer je als ploeg kunt shinen op een eindtoernooi. Maar het kan ook zakelijk en steady. Als we komen waar we willen komen, heb je het over slechts zeven wedstrijden. Dáár gaat het om op een WK."

Lees ook: Berghuis gepasseerd door Van Gaal: "Had verwacht te spelen"

Van Gaal sprak voorafgaand aan het toernooi uit dat Oranje naar Qatar is gekomen om wereldkampioen te worden. Daar sluit Berghuis zich bij aan. "Ik vind het wel wat hebben. Het is meer van: als je niet gelooft in de wereldtitel, wat heb je hier dan te zoeken? Het zou respectloos zijn naar onze tegenstanders als we roepen dat we wereldkampioen gáán worden. Er zijn zó veel goede ploegen op dit WK. Dat is echt niet misselijk. Het gaat erom dat je er als team in gaat geloven en dat uitstraalt. Dat vergroot volgens mij de kans dat het kan gaan lukken."

Berghuis hoopt op speeltijd tegen USA

De 42-voudig international begon het WK als basisspeler, maar moest daarna genoegen nemen met invalbeurten. Berghuis weet dat hard werken zal lonen. "Ook bij Oranje heb ik echt moeten vechten om langere tijd basisspeler te zijn. Eerst was het een hele stapel invalbeurtjes van tien minuten. Wat assists betreft zijn mijn statistieken in de nationale ploeg goed, maar het duurde lang voordat ik mijn eerste goal in Oranje maakte. En hier zal je altijd moeten blíjven knokken voor je plek. Dat merk ik nu opnieuw, tijdens dit WK. Zo werkt dat in het topvoetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo berghius doet echt alles om te spelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen