De Roon duidelijk over kritiek op Oranje: "Wat heeft dat voor nut?"

1 december 2022, 18:00

Het Nederlands elftal verzekerde zich weliswaar ongeslagen van een plek bij de laatste zestien, maar sprankelend was het zeker niet wat de ploeg van Louis van Gaal liet zien in de wedstrijden tegen Senegal, Ecuador en Qatar. Marten de Roon is zich ervan bewust dat het beter kan. Maar als Oranje op deze manier zijn wedstrijden blijft winnen en uiteindelijk met de wereldbeker in zijn handen staat, zal je de middenvelder niet horen klagen.

Oranje plaatste zich afgelopen dinsdag als winnaar van groep A voor de achtste finales van het WK in Qatar. Het was tegen het gastland wederom niet goed wat het Nederlands elftal op de mat legde, maar dankzij de 2-0 overwinning zit het wel bij de laatste zestien van de wereld. Zaterdag neemt de ploeg van Van Gaal het op tegen de Verenigde Staten. Waar Oranje zich in de groepsfase nog een misstap kon veroorloven, daar telt vanaf zaterdag enkel nog de winst. "Het is wel besproken inderdaad. We kunnen ons geen foutjes meer permitteren", zei De Roon donderdagmiddag op de persconferentie.

Wil het Nederlands elftal zich zaterdag ten koste van de Verenigde Staten kwalificeren voor de volgende ronde, zal het een stuk beter moeten dan tegen Senegal, Ecuador en Qatar. Het Nederlands elftal kwam in de groepsfase zo dusdanig teleurstellend voor de dag, dat de Amerikanen vol vertrouwen zijn over hun kansen. De Roon weet dat het beter kan, maar is zich er tegelijkertijd van bewust dat het slechts om één ding draait: winnen. "Ik word graag wereldkampioen zonder dat ik een goede pot heb gespeeld, hoor. Natuurlijk wil iedereen goed spelen. Het liefst spelen we iedereen van de mat, winnen we elke wedstrijd met 5-0 en worden we zo wereldkampioen. Maar dat is niet altijd zo", aldus de middenvelder van Atalanta Bergamo.

Nog niet verloren

Doordat het Nederlands elftal zich ongeslagen plaatste voor de knock-outfase, heeft het nog altijd niet verloren onder Van Gaal. "We zijn zoekende, dat is wel duidelijk. Het positieve is denk ik dat we nog steeds niet hebben verloren. Ook zonder goed te spelen halen we telkens resultaat. Ik heb er veel vertrouwen in dat het alleen maar beter kan worden", sprak De Roon. Daarmee zou Oranje niet alleen zijn fans, maar ook de media een groot plezier doen. In Nederland is de kritiek op het optreden van Oranje immers niet mild. Die kritiek gaat echter grotendeels aan De Roon voorbij. "Ik lees niet zo heel veel. Wat heeft dat voor nut? Het is beter om binnenskamers samen naar oplossingen te zoeken. Misschien dat iemand van jullie de oplossing heeft, maar ik denk dat daarvoor de juiste mensen op de juiste plek zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen