Vitesse haalt verdediger eerder terug na vervullen dienstplicht

2 december 2022, 10:07

Vitesse kan in de tweede seizoenshelft weer beschikken over Dominik Oroz. Hij werd verhuurd aan Sturm Graz omdat hij in eigen land nog zijn dienstplicht diende te vervullen, maar heeft die inmiddels achter de rug. 

De 22-jarige verdediger werd  door Vitesse in de zomer van 2021 overgenomen van FC Liefering en kwam in zijn eerste twee seizoenen tot 28 Eredivisie-wedstrijden voor de Arnhemmers. Daarin kwam hij drie keer tot scoren. Mede door zijn verplichtingen in het leger werd zijn verhuur aan Sturm Graz geen groot succes. In de Oostenrijkse Bundesliga kwam hij slechts tot twee korte invalbeurten. 

Wel deed Oroz een helft mee toen de Oostenrijkers in september het Europa League-duel met Feyenoord afwerkten. In De Kuip werd het die dag liefst 6-0 voor de Rotterdammers. Oroz viel halverwege in toen het al 4-0 was maar kon ook niet voorkomen dat zijn tijdelijke club een grote nederlaag leed.

Oroz toont zich verheugd met zijn vervroegde terugkeer in Arnhem. "Het einde van vorig seizoen was frustrerend. Voor mijzelf, maar ook voor de club. De overstap naar Oostenrijk was op dat moment een oplossing, maar het voelt goed om nu weer bij Vitesse te zijn", zegt hij op de website van de club. Met Oroz terug in de gelederen hoopt Vitesse snel afstand te nemen van de huidige dertiende plaats in de Eredivisie. "Ik ga er, samen met mijn teamgenoten, alles aan doen om na de winterstop de weg verder omhoog te vinden op de ranglijst."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen