Van Gaal neemt Memphis niets kwalijk: "Hij geeft zijn mening"

2 december 2022, 12:45

Louis van Gaal vindt het niet erg dat Memphis Depay zijn mening heeft gegeven over zijn ideale aanval. De bondscoach van het Nederlands elftal werd op vrijdagmiddag op de persconferentie gevraagd naar zijn topscorer, die dit WK nog niet heeft gescoord. Van Gaal ligt niet wakker door de uitspraken van Memphis.

Memphis liet eerder deze week weten dat hij liever met Steven Bergwijn samen in de aanval speelt. In de wedstrijd tegen Qatar stond Cody Gakpo naast Memphis in de voorhoede. "Het kan gebeuren dat hij gewoon zijn mening geeft. Of dat verstandig is, dat is een tweede. Maar iedereen mag zijn mening hebben, zeker in Nederland", vertelde Van Gaal vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Lees ook: Van Gaal krijgt steun van oud-trainer: "Kan ik pissig van worden"

Van Gaal werd tijdens het perspraatje ook gevraagd naar de 'negatieve houding' van de Nederlandse media ten opzichte van Oranje. Dat laat de bondscoach naar eigen zeggen koud. "In 2014 was het idem, dat was niet anders. Alles was zeer negatief en dat is nu precies hetzelfde. Ik ben daar aan gewend en ik denk dat dit ook geldt voor mijn spelers. Wij gaan rustig verder op de weg die wij zijn ingeslagen."

Verenigde Staten

Zaterdag wacht de achtste finale tegen Team USA. "Amerika is een energieke ploeg met fysiek sterke spelers. Dat is voor iedere tegenstander lastig, dat kun je zien aan de uitslag. Maar wij zullen er alles aan doen om USA te verslaan. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar niet onoverkomelijk. Wij hebben namelijk ook een heel goed team", aldus Van Gaal, die werd aangevuld door Daley Blind. "Er lopen spelers tussen met veel individuele kandidaten, daar zullen we ons goed op moeten voorbereiden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen