Waarom Van Gaal ondanks voorsprong twee keer wisselde in de rust

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 december 2022 – Al voor rust trok Nederland zaterdag de wedstrijd tegen de Verenigde Staten naar zich toe. Toch was bondscoach Louis van Gaal niet heel tevreden over het spel in de eerste helft. Hij koos er daarom voor om al in de rust twee wissels door te voeren: Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners kwamen in de ploeg voor Davy Klaassen en Marten de Roon.

Waarom Van Gaal ondanks voorsprong twee keer wisselde in de rust

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"In balbezit tegenstander en omschakeling naar balbezit tegenstander was de organisatie goed. Ook aan de bal hebben we veel dingen goed gedaan: die twee doelpunten in de eerste helft waren gewoon beauty's", liep Van Gaal in gesprek met de NOS vast vooruit op de evaluatie met zijn team van een dag na de wedstrijd. Toch vond hij dus dat er ook zaken beter moesten. 

Om dat voor elkaar te krijgen, voerde hij de twee wissels door. "Omdat we in balbezit heel veel onnodig balverlies hebben geleden", legde hij uit. "Dan probeer je twee mensen eruit te halen, waardoor twee anderen in die organisatie komen en hoop je op beter. Dat was het ook, maar het moet nog veel beter", doelde hij op de aankomende wedstrijd(en).

Lees ook: Van Gaal zet Oranje op scherp: "We krijgen betere tegenstanders"

Geen middenveld
De uitleg van Van Gaal werd onderschreven door Voetbal International-hoofdredacteur Pieter Zwart. Hij deelde op Twitter een passmap van The Athletic waarop te zien was hoe dicht het middenveld van Oranje in de eerste helft tegen de achterste lijn aangeplakt stond. 'Winnen zonder middenveld', schreef Zwart erbij. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd