Optimisme bij Oranje: "Argentinië een van de favorieten, maar wij ook"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 december 2022 – Het Nederlands elftal maakt zich op voor de kwartfinale van het WK in Qatar. Met Argentinië komt Oranje voor het eerst een topland tegen, maar bang is de ploeg zeker niet. Verschillende internationals maakten duidelijk deze kraker vol zelfvertrouwen tegemoet te gaan.

Optimisme bij Oranje: "Argentinië een van de favorieten, maar wij ook"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ook deze moeten we pakken", zei Andries Noppert in gesprek met De Telegraaf. "Het is natuurlijk fantastisch. Hoe groter het team waar je tegen speelt, hoe mooier het is. Ik heb veel vertrouwen in deze jongens, vertrouwen dat we het ook tegen Argentinië goed gaan doen. Ongeacht dat het nog beter kan, doen we heel veel dingen goed als team. Dat maakt me trots. Je ziet dat het een hechte groep is." Angst voor 'wereldspeler' Lionel Messi is er niet. "Het is hartstikke leuk om tegen zulke gasten te spelen, maar ook dan wil je winnen."

Aanvoerder Virgil van Dijk wil zich vooral niet enkel op Messi focussen. "Hij is een van de beste spelers aller tijden en het is een eer om tegen hem te spelen. Maar het is niet ik tegen hem, of Nederland tegen hem, maar Nederland tegen Argentinië. Ze hebben veel meer spelers die van wereldniveau zijn." Dat neemt overigens niet weg dat ook bij Van Dijk het vertrouwen groot is. "We hebben tegen allerlei landen laten zien waartoe we in staat zijn onder deze bondscoach."

Favorieten
"Ik denk dat we klaar zijn voor elke tegenstander", beaamde Frenkie de Jong. "Argentinië is een van de favorieten, maar dat maakt niet zoveel uit. Dat zijn wij ook." Tot slot zette Denzel Dumfries zijn ploeggenoten op scherp. "Eerlijk is eerlijk: het zal beter moeten dan tegen de Verenigde Staten om van Argentinië te winnen. We gaan analyseren wat beter moet, zoals we na elke wedstrijd doen. Ik heb vertrouwen in het team. We weten wat we kunnen en wat we beter moeten doen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd