Geen afvaardiging naar duel Oranje; ook koningspaar blijft thuis

7 december 2022, 17:30

Het Nederlands elftal wordt aanstaande vrijdag in het stadion niet aangemoedigd door een afvaardiging van de regering. Daarnaast zullen ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet naar Qatar afreizen. Dat heeft ermee te maken dat tegenstander Argentinië ook niemand naar deze wedstrijd stuurt.

Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag na contact met een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Die knoop werd volgens de krant woensdag doorgehakt. Nederland heeft de afgelopen dagen afgewacht of de Argentijnen wel iemand naar de wedstrijd zouden sturen. Aangezien dat niet het geval blijkt te zijn, blijft ook de Nederlandse delegatie voor dit duel in Nederland.

Lees ook: Koningin Máxima juicht vrijdag voor Oranje

Het is echter niet uitgesloten dat er later dit toernooi wel een bezoekje wordt gebracht. Voor een mogelijke halve finale tegen Brazilië of Kroatië wordt net als nu de beslissing van de tegenstander afgewacht. Als Oranje de finale van het WK haalt, reist er sowieso een grote delegatie naar Qatar. Premier Mark Rutte en het koningspaar zijn dan waarschijnlijk van de partij.

Máxima juicht voor Oranje

Het treffen tussen Nederland en Argentinië is voor koningin Máxima natuurlijk een bijzondere wedstrijd. Zij werd namelijk geboren in het Zuid-Amerikaanse land. Haar favoriet voor de wedstrijd van zaterdag is duidelijk. "Als Nederlandse en koningin van Nederland is ze voor Nederland", aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst tegen het Algemeen Dagblad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen