Noppert haalt krankzinnig hoog reddingspercentage bij penalty's

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 december 2022 – Oranje-keeper Andries Noppert (28) heeft een reddingspercentage van vijftig procent als keeper in het betaald voetbal. Een imponerende hoeveelheid, maar daar wil de sluitpost van het Nederlands elftal zelf wel een duidelijk voorbehoud in maken. "Dat gaat maar om twee penalty's in officiële wedstrijden, hoor."

Noppert haalt krankzinnig hoog reddingspercentage bij penalty's

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Daarvan stopte ik er één toen ik in Italië speelde bij Foggia. De andere pingel was dit seizoen tegen Burak Yilmaz van Fortuna Sittard. Lag ik wel in de goede hoek, maar hij ging er net in", licht de goalie de twee penalty's tot dusver toe. Dan is het ook minder gek dat hij met zo'n hoog percentage uitkomt, omdat hij relatief weinig in het betaalde voetbal speelde.

Toch weet Noppert wel wat hij moet doen. "Je moet in het hoofd zien te komen van de nemer. Bij Burak Yilmaz ben ik wat tegen hem aan gaan praten. De keeper van Zuid-Korea zag ik hier tegen Brazilië in een hoek gaan staan bij één paal. Dat deed ik ook toen bij die gestopte pingel in Italië. Ik weet nog niet wat ik ga verzinnen mocht het hier zover komen. Ik laat het afhangen van het moment, maar dat trucje bij de paal, dat werkte wel, haha", glimlacht Noppert.

Lees ook: Driessen onthult: "Noppert ook in beeld om strafschop te nemen"

Lang dacht Noppert dat hij alleen voor de strafschoppen mee was naar Qatar, zelfs toen Frans Hoek hem voor het WK naar beneden riep om te vertellen dat hij de eerste keuze was. "Ik dacht: het zal over de penalty's gaan. Toen zei Frans: 'Je weet denk ik wel waarom we hier zitten?' Ik dacht nog steeds aan penalty's, maar daar ging het niet over. De bondscoach had de keuze gemaakt voor mij als eerste doelman", blikte de doelman terug.

"Dan ben je even heel blij natuurlijk. Ik heb als eerste mijn vrouw gebeld en daarna mijn ouders. Maar daarna denk je gewoon: oké, moet ik dus op het WK de ballen pakken. Een moment van panische angst? Nee, is er niet geweest. Ook de nacht voor het debuut tegen Senegal heb ik als een roos geslapen", zei Noppert.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd