Walker noemt niet Mbappé als zijn lastigste tegenstander

8 december 2022, 09:30

Kyle Walker heeft zaterdag de opdracht Kylian Mbappé het leven zuur te maken. De 23-jarige aanvaller wordt beschouwd als misschien wel de beste speler van dit moment, maar is volgens de Engelse verdediger niet de moeilijkste tegenstander die hij ooit is tegengekomen.

Engeland strijdt komend weekend tegen Frankrijk om een plek in de halve finale van het WK in Qatar. Alle ogen zullen gericht zijn op Mbappé, die met vijf doelpunten topscorer van het toernooi is. Walker is degene die van bondscoach Gareth Southgate de taak zal krijgen Mbappé onschadelijk te maken.

Het wordt niet de eerste keer dat Walker de sterspeler van Paris Saint-Germain op het veld treft. "Al heb ik technisch gezien niet tegen hem gespeeld", doelt hij op het feit dat Mbappé niet zijn directe tegenstander was toen hij met Manchester City PSG trof. "Eén tegen één stond ik meer tegenover Neymar. Of dat de moeilijkste tegenstander is tegen wie ik heb gespeeld? Neymar is een fantastische speler, maar ik zou voor Sadio Mané kiezen. Hij geeft je aan de bal geen moment rust. Ik zeg niet dat de anderen dat niet doen, maar ze verdedigen waarschijnlijk minder dan Mané en sparen hun kracht voor de aanval."

Plan

Engeland en Walker hebben een plan om Mbappé af te stoppen. "We zullen respect tonen, maar niet de rode loper voor hem uitrollen. Het is erop of eronder. Ik weet wat ik moet doen om hem tegen te houden. Dat is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik onderschat mezelf niet. Ik heb in het verleden vaker tegen geweldige spelers gestaan, dus ik beschouw het gewoon als iedere andere wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen