'Aanblijven Memphis weerhield Barcelona van aantrekken WK-ster'

9 december 2022, 17:55

Memphis Depay bleef afgelopen zomer 'gewoon' bij FC Barcelona. Lange tijd leek het er echter op dat hij de deur in Camp Nou achter zich dicht zou trekken. Was hij daadwerkelijk vertrokken, dan was Gonçalo Ramos waarschijnlijk zijn vervanger geworden. 

Dat schrijft de Spaanse krant Sport donderdag. In augustus werd de 21-jarige spits van Benfica aangeboden door zijn agent Jorge Mendes. Barcelona zou op dat moment nog op zoek zijn geweest naar een nieuwe spits, omdat Pierre-Emerick Aubameyang al was vertrokken naar Chelsea en Memphis eveneens op weg naar de uitgang leek. Omdat Memphis bleef zag de club echter af van het aantrekken van Ramos. 

Ramos bleef dus bij Benfica en groeide met veertien treffers in 21 duels uit tot een belangrijke pion in het elftal van Roger Schmidt, dat de hele eerste seizoenshelft ongeslagen wist te blijven. Tijdens de achtste finale die Portugal op het WK tegen Zwitserland speelde kreeg hij bovendien verrassend de voorkeur boven Cristiano Ronaldo. Ramos betaalde het vertrouwen van bondscoach Fernando Santos overtuigend terug met een hattrick in het met 6-1 gewonnen duel. 

Lees ook: Vervanger Ronaldo schiet Portugal ruim langs Zwitserland

Voor Memphis was het juist een eerste seizoenshelft om snel te vergeten. Hij kreeg slechts in twee competitieduels speeltijd, waarin hij één keer wist te scoren voor de ploeg van Xavi. Een bovenbeenblessure die hij in september opliep bij het Nederlands eftal hield hem vervolgens tot de start van het WK buiten de selectie van de Catalaanse club. In Qatar werd hij gedurende de groepsfase langzaam gebracht door Louis van Gaal, waarna hij in de achtste finale tegen de Verenigde Staten de score opende bij zijn eerste basisplaats op het toernooi. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen