Opstelling: Argentinië past zich aan en spiegelt formatie Oranje

9 december 2022, 18:51

Het Nederlands elftal weet in welke formatie het Argentinië vanavond gaat treffen. De Argentijnen maakten namelijk bekend om voor het eerst dit toernooi in een 5-3-2-formatie te starten. Dat betekent onder meer een basisplaats voor oud-Ajacied Lisandro Martínez, die achterin plaatsneemt naast Cristian Romero en Nicolas Otamendi. 

In aanloop naar deze wedstrijd stond er bij Argentinië een groot vraagteken achter de namen van Angel Di María, Papu Gomez en Rodrigo de Paul. Van dat drietal staat alleen De Paul tegen Oranje aan de aftrap. Hij vormt opnieuw het middenveld samen met Alexis MacAllister en Enzo Fernandez. 

De plek van Di María en Gomez blijft vandaag leeg. In plaats daarvan kiest bondscoach Lionel Scaloni ervoor om de formatie van Oranje te spiegelen en dus ook met drie verdedigers te spelen. Zo speelde het al een gedeelte van de wedstrijd tegen Australië, maar nu voor het eerst vanaf de aftrap. Voor Martínez betekent dat zijn tweede basisplaats.

Voorin zijn de ogen uiteraard vooral gericht op Lionel Messi. De sterspeler van de Argentijnen vormt met Julian Álvarez een spitsenduo dat de sterke verdediger van Oranje moet proberen te kloppen. De kraker in de kwartfinale begint om 20.00 uur. 

Opstelling Argentinië: E. Martínez; Molina, Romero, Otamendi, L. Martínez, Acuña; De Paul, Fernandez, MacAllister; Messi, Álvarez

Lees ook: Opstelling Nederland: zo speelt Oranje tegen Argentinië

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen