Fotograaf legt Plan B Van Gaal vast: Memphis, Bergwijn en Blind eraf

9 december 2022, 21:06

Louis van Gaal heeft zijn tweede plan tegen Argentinië laten uitlekken. Een oplettende fotograaf in het Lusail Iconic Stadium legde het boekje van de bondscoach van het Nederlands elftal vast. Daar was een alternatieve opstelling te vinden, vermoedelijk voor bij een achterstand zoals halverwege het geval is.

Oranje staat met 0-1 achter door een geweldige pass van Lionel Messi en vermoedelijk is het plan van Nederland om dan in de slotfase met twee echte spitsen te spelen. Wout Weghorst en Luuk de Jong vormen volgens de namen van Van Gaal de twee diepe aanvallers. Cody Gakpo komt vanaf de linkerkant, Teun Koopmeiners komt vanaf de rechterkant en Davy Klaassen wordt de meest aanvallende middenvelder. 

Dat betekent dat Memphis Depay, Steven Bergwijn en Daley Blind na de pauze mogelijk naar de kant worden gehaald door de bondscoach, die de verdediging en twee centrale middenvelders in tact laat bij de wisseling die doorgevoerd worden in een noodscenario. Voor PSV-spits De Jong worden het zijn eerste minuten tijdens het WK in Qatar, al zal Van Gaal niet meteen na de pauze wisselen naar dit scenario.

Lees ook: Argentinië zoekt Blind op: al het gevaar komt over de rechterkant

Halverwege was Teun Koopmeiners de speler die het meest serieus bezig was aan een warming-up, net als Steven Berghuis - die helemaal niet op het gelekte papiertje stond. Weghorst zal op zijn beurt het veld betreden met een gele kaart achter zijn naam, want als wissel ging hij al met een prent op de bon vanwege commentaat op de leiding. Aangezien De Roon en Bergwijn naar de kant gaan, wijkt hij af van zijn voorbedachte constructie.

Gelekte opstelling; Noppert; Dumfries, Timber, Aké; Koopmeiners, De Roon, De Jong, Gakpo; Klaassen; De Jong & Weghorst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit heeft niks te maken met oplettendheid. Onder fotograven is er een ongeschreven regel dat je dit soort foto's gewoon niet maakt. Het is alles behalve moeilijk en vooral makkelijk scoren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen