Van Gaal baalt van arbiter: "Ik vond het een dubieuze strafschop"

9 december 2022, 23:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Louis van Gaal hekelt de strafschop die Oranje tegen kreeg op het WK in Qatar tegen Argentinië. De oefenmeester stelde sowieso vraagtekens bij de beslissingen van leidsman Mateu Lahoz. "Ik vond het een dubieuze strafschop", zei de coach. 

Dat deed hij in een eerste reactie bij de NOS na de nederlaag via strafschoppen. "Ik wil de penalty die Argentinië krijgt nog weleens terugzien", zei Van Gaal over de strafschop die ze in reguliere speeltijd kregen van Lahoz. Ook over de hoeveelheid extra tijd had hij vraagtekens. "Al het tijdrekken van Argentinië. Of Lahoz vervelend floot voor ons? Ja, die indruk had ik ook. Maar we verliezen niet door de scheidsrechter, want we spelen nog gelijk."

Van Gaal weet waar het wel misging: in de strafschoppenreeks. "Dan heb je het hele jaar op penalty's geoefend… En dan verknal je het toch op de penalty's. Dat is jammer", verzuchtte de duidelijk balende oefenmeester. "Ik wil als coach alles onder controle hebben. Ik heb de spelers verzocht om bij hun club penalty's te nemen. Dat hebbben ze allemaal gedaan. En toch begin je de penalty's met de eerste twee mis", zag de bondscoach.

Lees ook: Internationale voetbalwereld hekelt Lahoz: 'Worst referee this WC'

"Eentje missen dat kan nog. Argentinië schiet de bal ook naast. Twee niet. Maar dit kun je niet simuleren op de training. Je kunt hoogstens proberen er een plusje van te maken", zei Van Gaal, die niet kon horen wat de spelers met elkaar deelden na de verloren wedstrijd tegen Argentinië. "Dat heb ik niet kunnen verstaan. Maar dit is zuur, voor mij de tweede keer als bondscoach dat ik eruit vlieg na strafschoppen tegen Argentinië."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

we liggen dr uit..maar de 2-2 deed me wel juichen..over 4 jaar zijn we er weer bij met van gaal

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Over 4 jaar !! .

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pingel was pijnlijk. Maar het was bovenal een domme actie van Dumfries.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen