De pijnlijke cijfers van arbiter Lahoz bij Nederland-Argentinië

9 december 2022, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Scheidsrechter Mateu Lahoz eiste een negatieve hoofdrol op tijdens de kwartfinale van Oranje tegen Argentinië. De leidsman zwaaide te pas en te onpas met gele kaarten, waarmee hij in de buurt kwam van het WK-record dat sinds 2006 in handen is van de Rus Valentin Ivanov

Lahoz trok uiteindelijk liefst vijftien keer geel. Zeven van die kaarten gingen naar het Nederlands elftal, terwijl de Argentijnse spelers er acht kregen. Ook de Argentijnse assistent-bondscoach Walter Samuel ging overigens nog op de bon, maar wordt in dit overzicht niet meegeteld. 

Goed voor een record was de kaartendrift van de Spanjaard dus uiteindelijk niet. Dat blijft in handen van Valentin Ivanov, die in 2006 liefst vier rode en zestien gele kaarten nodig had tijdens de wedstrijd die als 'De Slag van Neurenberg' de geschiedenisboeken in zou gaan. Ook in die wedstrijd werd Oranje uitgeschakeld, in de achtste finale van het WK in Duitsland was Portugal door een treffer van Maniche met 1-0 te sterk voor de ploeg van toenmalig bondscoach Marco van Basten. 

Na de wedstrijd tegen de Argentijnen was de kritiek op Lahoz bepaald niet mals. Bondscoach Louis van Gaal hekelde zijn beslissing om Argentinië in de tweede helft een strafschop toe te kennen. Leonne Stentler maakte zich bij de NOS vooral boos over het moment waarop Lionel Messi opzichtig werd ontzien door de arbiter. De Argentijn maakte overduidelijk hands in de middencirkel, maar kwam daar in tegenstelling tot zijn teamgenoot Cristian Romero even eerder zónder kaart vanaf. 

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer zwakke scheids, Dan had Messi uiteindelijk 2x geel gekregen. Bij Barca werd hij ook al altijd ontzien door scheidsrechters. Verder is het over de top met hem.

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was wel een dodelijke pass in de 16! Verder een over het paard getilde irritante hufter maar hij kan beter voetballen dan ik…..

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omdat Blind alweer stond te slapen en aan de verkeerde kant dekte.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lul toch niet steeds over de scheids . Pingel terecht en dom . Ook bij de opstootjes kwam oranje goed weg. Wees boos op die rare v gaal die zo begint . En als je argentinië op de knieen hebt weer terug gaat naar dat kut defensief spel

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Gtsb, Niet om het een of ander; als jij zo’n doodschop uitdeelt en dan nog ziedend hard de bal bewust in de dug out van Nederland schiet is daar maar één straf voor en dat is rood. En als ik me het goed herinner begon het pas écht vervelend te worden ná deze idiote actie. Gek? Nee! Dom? Ja!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb nog maar heel weinig rooie kaarten gezien als een speler de bal in de dugout schiet . En ik kijk toch heel veel voetbal . V gaal en Nederland hadden weer eens een grote mond ,en nu we er weer in zijn getrapt is het huilen . Ja lahoz was slecht ,en ja messi had geel moeten hebben . Maar daardoor heb je niet verloren . Je hebt verloren omdat het argentinië lukt om oranje te irriteren op grote schaal . En de waardeloze taktiek van v gaal

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buiten het feit dat ik(en velen met mij) ben geschrokken van het voetbal dat werd vertoond door Oranje moet me wel van het hart dat het er wel héél erg dik bovenop lag dat Messi moest worden gespaard deze wedstrijd. The hand of God 2.0! De man moest gaan douchen maar ja….. Wil niet alles aan deze scheids ophangen maar licht ten faveure van het theater van Argentinië was hij wel. Terug naar af

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen