Giroud redt Frankrijk tegen Engeland; Kane de grote schlemiel

10 december 2022, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk heeft zaterdagavond de halve finale van het WK in Qatar bereikt. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps had het erg lastig met Engeland, maar stapte wel met een 1-2 overwinning van het veld. De matchwinner aan de zijde van Fransen werd topschutter Olivier Giroud.

In de openingsfase besloot vooral Frankrijk de weg naar het vijandelijke doel te zoeken. Dat leverde in eerste instantie niet meer op dat speldenprikjes van Kylian Mbappé en Olivier Giroud. Na ruim een kwartier spelen kwam de ploeg van bondscoach Didier Deschamps uit het niets op 0-1. Aurélien Tchouaméni kreeg de bal op de rand van de zestien van Antoine Griezmann en twijfelde niet. De middenvelder van Real Madrid kapte naar zijn rechterbeen en schoof de bal buiten bereik van doelman Jordan Pickford in de verre hoek: 0-1.

Daarna ging het spel nog wat op en neer, maar echt doelgevaar bleef uit. Dat was in de tweede helft totaal anders. Jude Bellingham besloot het doel van Lloris meteen onder vuur te nemen en zag de goalie met zijn vingertoppen redding brengen. Uit de hoekschop die volgde was Harry Maguire nog bijna verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De fans van Engeland hoefde daar echter niet lang op te wachten. Na een overtreding van Tchouaméni op Bukayo Saka ging de bal op de stip. Harry Kane bleef ijzig kalm en knalde de gelijkmaker binnen.

Aan de overkant moest Pickford handelend optreden om een snelle 1-2 van Frankrijk te voorkomen. Hij ranselde een inzet van Adrien Rabiot uit zijn doel. Daarna kon Engeland zelf weer wat speldenprikjes uitdelen. Schoten van Saka en Kane waren echter niet hard genoeg om Lloris serieus aan het werk te zetten. Frankrijk kwam er vervolgens amper meer aan te pas en Harry Maguire zag een kopbal de buitenkant van de paal schampen. Niet veel later had Saka de 2-1 op zijn schoen na een uitstekende voorzet van Phil Foden. Hij schoot hard naast.

Kane stond opnieuw oog in oog met Tottenham-ploeggenoot Lloris, die dit keer als winnaar uit de strijd kwam. De goalie hoefde geen redding te brengen, aangezien Kane de bal huizenhoog over zijn doel schoot. In extremis kreeg invaller Marcus Rashford nog een mogelijkheid uit een vrije trap. Hij schoot de bal echter net over het doel van Lloris en hoorde de arbiter vervolgens affluiten. Frankrijk dendert zodoende door naar de halve finale, waarin Marokko aanstaande woensdag (20.00 uur) tegen het verrassende Marokko.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen