Barcelona gelinkt aan komende zomer transfervrije WK-finalist

16 december 2022, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong en Memphis Depay krijgen vanaf komende zomer mogelijk gezelschap van een hoogstwaarschijnlijke WK-finalist bij FC Barcelona. Volgens de Catalaanse krant Sport heeft de Fransman Adrien Rabiot wel oren naar een dienstverband bij de Catalanen. 

Het contract van Rabiot met zijn huidige werkgever Juventus loopt komende zomer af. Dat maakt hem extra interessant voor Barcelona, dat financieel nog altijd in zwaar weer verkeert. De club kon door een aantal kunstgrepen afgelopen zomer alsnog een flink bedrag aan transfers spenderen, maar blijft bijzonder gespitst op de mogelijkheid om transfervrije spelers toe te voegen aan de selectie waarvoor het dus geen transfersom zou hoeven betalen. 

Rabiot werd in het verleden ook al gelinkt aan de Spaanse topclub. In 2018 verliep zijn verbintenis bij Paris Saint-Germain en zou hij zelfs al onderhandeld hebben over een contract met vertegenwoordigers van Barcelona. Toch koos Rabiot uiteindelijk voor een overgang naar Juventus. Daar kende hij een wisselvallige periode, maar de afgelopen maanden is hij weer basisspeler, waarna hij ook voor de Franse ploeg weer bij de eerste elf terugkeerde. 

Op het WK in Qatar stelde bondscoach Didier Deschamps hem enigszins verrassend op in het openingsduel met Australië. Rabiot betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug met een doelpunt en een assist, en bleef vervolgens staan in het elftal, al moest hij het in de laatste groepswedstrijd tegen Tunesië (1-0 nederlaag) doen met een invalbeurt bij de al geplaatste Fransen. De halve finale tegen Marokko van afgelopen woensdag moest Rabiot wegens ziekte laten schieten. Mocht hij daarvan voldoende hersteld zijn, dan is de kans levensgroot aanwezig dat hij komende zondag bij de finale tegen Argentinië weer aan de aftrap verschijnt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen