Schuurs blikt tevreden terug tijd bij Ajax: "Honderd procent zeker geslaagd"

21 december 2022, 21:21

Perr Schuurs heeft afgelopen zomer de perfecte keuze gemaakt voor zijn ontwikkeling. Bij Ajax was de lange verdediger tweede keuze achter Jurriën Timber, in de Serie A is hij onomstreden. Schuurs maakt furore bij Torino en dankt daarvoor vooral zijn periode in Amsterdam.

Schuurs zette enorme stappen in zijn jaren bij Ajax, dat hem oppikte bij Fortuna Sittard. "Bij Ajax heb ik me als speler ontwikkeld, maar misschien nog wel meer als mens", vertelt Schuurs aan Voetbal International. "Ik was een jongen uit Limburg, een tikkeltje bescheiden. Natuurlijk baalde ik ervan dat ik bij Ajax niet altijd speelde. Maar in de eerste jaren durfde ik daar niks van te zeggen. Ik stapte ook niet op de trainer af. Misschien was ik wel te lief. Dat is later wel veranderd."

De verdediger werd nooit onomstreden in Amsterdam, maar vindt dat hij het goed heeft gedaan. "Honderd procent! Ik ben geslaagd bij Ajax. Voordat ik naar Amsterdam ging had ik een paar doelstellingen. Ik wilde prijzen winnen, wedstrijden op een hoog niveau spelen en mezelf doorontwikkelen. Het is belangrijk om te weten waar ik vandaan kwam."

Fortuna Sittard

Daarmee doelt hij op zijn vertrek bij Fortuna op jonge leeftijd. "Een kleine club. Het wilde nog weleens gebeuren dat er onvoldoende trainingsballen waren of dat er geen velden beschikbaar waren. En dan opeens speel je bij een grote club. De eerste twee jaar heb ik nodig gehad om me het Ajax-systeem eigen te maken. Vervolgens heb ik bijna honderd wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. Ja, dat hadden er meer kunnen zijn, maar bij een club als Ajax is er nu eenmaal veel concurrentie."

De 23-jarige verdediger speelde dit seizoen tien wedstrijden in de Serie A. Schuurs miste het laatste competitieduel voor het WK tegen AS Roma wegens een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen