Wiegman en Miedema's vriendin vallen in de prijzen bij de BBC

21 december 2022, 22:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vanavond was het tijd voor de jaarlijkse BBC-prijzen voor elftal, coach en sportpersoonlijkheid van het jaar. De prijzen gingen nagenoeg allemaal naar voetbalsters en -elftallen, onder andere Sarina Wiegman en Vivianne Miedema's vriendin Beth Mead vielen in de prijzen.

Mead en Miedema spelen sinds 2017 bij Arsenal, in die periode zijn ze samen gekomen en op het BBC-gala vanavond verschenen beide dames op krukken. Ze hebben allebei een zware knieblessure, waardoor een WK-deelname voor beiden onwaarschijnlijk is. Als plijster op de wonden mocht Mead dus wel met een prijs naar huis, die van sportpersoonlijkheid van het jaar.

"Ik ben sprakeloos, ik voel mij ongelooflijk vereerd. Ja, ik heb deze onderscheiding gewonnen, ik heb een paar doelpunten gescoord, maar zonder hen had ik het niet gedaan. Ik zou het niet hebben gedaan zonder mijn vader, mijn moeder en mijn hele familie. Dit is voor de vrouwensport die de goede kant op gaat. Laten we meisjes blijven inspireren, laten we het goede blijven doen", vertelde Mead.

Het Engelse vrouwenelftal heeft de prijs voor team van het jaar gewonnenn, de coach Sarina Wiegman is benoemd tot beste coach van het jaar. "Ik ben ontzettend dankbaar voor deze prijs. Zonder dit geweldige team zou mij dit nooit gelukt zijn. Er lopen in het hele land jonge meisjes rond met de namen van onze speelsters op de shirts", vertelde Wiegman na het in ontvangst nemen van haar prijs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen