Laatste kunststukje Van Gaal: verdubbeling op FIFA-ranking met Oranje

22 december 2022, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal laat het Nederlands elftal achter op de zesde plaats op de FIFA-ranking. Dat is de helft beter dan op het moment dat de bondscoach werd aangesteld als opvolger van Frank de Boer. Toen hij in augustus 2021 officieel aangesteld werd voor deze job, stond Oranje namelijk op de twaalfde plaats.

De opmars is fraai onder Van Gaal, die met het Nederlands elftal de hoogste klassering neerzet sinds 2015 (5e) – toen hij ook al mede verantwoordelijk was voor die knappe plek. Sindsdien raakte Nederland echter eerst in verval, met als dieptepunt een 36ste plaats op de FIFA-ranking, die onder Ronald Koeman, Frank de Boer en Van Gaal is omgezet in een knappe zesde plaats. Nederland steeg mede omdat het ongeslagen bleef tijdens het WK, ondanks de uitschakeling na strafschoppen tegen Argentinië.

Lees ookVan Gaal staat mogelijk open voor bondscoachschap bij Portugal 

Brazilië bovenaan

Ondanks het tegenvallende wereldkampioenschap in Qatar staat Brazilië nog altijd bovenaan de FIFA-ranking, maar wel met wereldkampioen Argentinië pal achter zich. Frankrijk neemt de derde plaats over, terwijl België – dat jarenlang bovenaan de ranking stond – de vierde plaats inneemt. Engeland houdt Oranje uit de top-vijf.

Marokko behaalt ook de hoogste klassering in deze eeuw met de knappe elfde plaats, na het geweldige wereldkampioenschap in Qatar. Voor de bepaling van deze ranglijst wegen de resultaten van de afgelopen vier jaar mee. Kroatië steeg na de derde plaats ook vijf plekken op de lijst. Oranje's opponent in de EK-kwalificatie op deze ranglijst zijn: Frankrijk (3e), Ierland (49ste), Griekenland (51ste) en Gibraltar (200ste).

FIFA-ranking:

1. Brazilië

2. Argentinië

3. Frankrijk

4. België

5. Engeland

6. Nederland

7. Kroatië

8. Italië

9. Portugal

10. Spanje

11. Marokko

(…)

14. Duitsland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen