Van Gaal lijkt job mis te lopen, maar krijgt met Polen nieuwe kans

22 december 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Portugese voetbalbond lijkt Louis van Gaal niet als eerste keuze naar voren te hebben geschoven om de vervanger te worden van bondscoach Fernando Santos. De bond ziet in AS Roma-coach José Mourinho de ideale nieuwe keuzeheer voor de komende jaren. Er staat derhalve een gesprek tussen alle partijen gepland na de kerstdagen.

Sinds het vertrek van Santos bij de Portugese voetbalbond is Mourinho de eerste genoemde kandidaat, maar vooralsnog lijkt hij nog niet zomaar bij AS Roma weg te halen. Als hij het avontuur in Portugal al aan zou willen gaan, dan alleen als combinatie van bondscoach en clubcoach in Rome. Dat laatste is niet verboden volgens de FIFA-regels, maar wel enigszins ongebruikelijk. 

Zeker is dat er in de komende weken wel meer duidelijk moet komen rond Mourinho, wat de Portugese bond betreft. Ook bij een afwijzing van de trainer van AS Roma lijkt Van Gaal overigens niet meteen in beeld te komen: dan zouden ze volgens de Portugese media willen doorschakelen naar Rui Jorge, huidig ??bondscoach van de Portugese Onder 21-ploeg. Omdat Van Gaal gedeeltelijk in Portugal woont, zou deze klus wel op zijn lijf geschreven kunnen zijn. 

Lees ook: Van Gaal staat mogelijk open voor bondscoachschap bij Portugal

Bondscoach Polen ontslagen

Niet alleen Portugal heeft de bondscoach ontslagen, ook bij Polen moet coach Czeslaw Michniewicz vertrekken. Zijn in december aflopende contract wordt namelijk niet verlengd bij de voetbalbond. De opdracht voor zijn opvolger is duidelijk: er moet worden verjongd in de huidige selectie. Na het WK zijn ook de eindverantwoordelijken bij Spanje, Nederland, Zuid-Korea, Uruguay, Brazilië, Ghana, België en Mexico om uiteenlopende redenen vertrokken. Bij België en Portugal werd de naam van Van Gaal genoemd: gaat dat in Polen ook gebeuren?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en hoezo niet nog een keer nederland?? bwoah

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen