Van Hanegem kritisch op Wijndal: "Ik heb wel mijn twijfels"

23 december 2022, 11:20

Daley Blind staat op het punt van vertrekken bij Ajax, dus wordt er gekeken naar wie de routinier moet vervangen op de positie van linksback. Owen Wijndal is de meest logische optie, maar volgens Willem van Hanegem is de viermalig speler van de maand onder de 21 nog niet goed genoeg. 

"Ik moet eerlijk zeggen, ik heb wel mijn twijfels of hij het redt op dit niveau", vertelt de kromme in de Willem en Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. Bij AZ was Wijndal een van de sterkhouders in de defensie, maar hij Ajax is de linksback nog niet beslissend geweest. "Hij werd goed, omdat er daar bij AZ toen een hele goede linksbuiten speelde, Oussama Idrissi. Dat was geweldig", aldus Van Hanegem.

Lees ook: Gerucht ontkracht: 'Huntelaar niet in beeld geweest bij Monaco'

Wijndal verruilde Idrissi voor Ajax-aanvoerder Dusan Tadic en recordaanwinst Steven Bergwijn als vleugelgenoten, dat lijkt nog niet helemaal te lopen. "Je ziet dat het heel moeilijk is om helemaal op elkaar afgestemd te zijn. Dat was wel bij AZ", vertelt de oud-international. Op Bergwijn is Van Hanegem ook kritisch: "Op het begin speelde Bergwijn op de linkerkant echt geweldig. Ajax begon heel goed. Het was ook echt aardig om te zien. Ineens was dat afgelopen."

Wijndal kwam deze zomer voor tien miljoen naar Amsterdam, hij moest de opvolger worden van de vertrokken Nico Tagliafico. Maar Daley Blind heeft die plek op de linkervleugel geclaimd, Wijndal kwam dit seizoen tot slechts 550 speelminuten voor de landskampioen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL MEE EENS OOK ZOON ZOMER MIS KOPEN OOK SNEL VERKOPEN

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen