Cody Gakpo grijpt naast individuele WK-prijs, Richarlison boosdoener

23 december 2022, 13:40

Het Nederlands elftal greep naast de WK-titel, er zijn ook geen individuele prijzen gewonnen door de Oranje Leeuwen in Qatar. Cody Gakpo was de laatste kanshebber op een prijs, namelijk die van Doelpunt van het toernooi. Die prijs gaat echter naar Richarlison voor zijn omhaal tegen Servië. 

Gakpo stond met zijn treffer tegen Ecuador wel in de top tien, maar schiet dus letterlijk en figuurlijk te kort voor de hoofdprijs. Het lijkt bijna standaard dat een Zuid-Amerikaanse speler de prijs wint. Maxi Rodríguez van Argentinië won in 2006, Diego Forlán in 2010, James Rodríguez in 2014 en Benjamin Pavard in 2018. Naast de omhaal was Richarlison ook met zijn doelpunt tegen Zuid-Korea genomineerd voor de prijs. Hij was de enige met twee nominaties.

Lees ook: Doet Brazilië ondenkbare en haalt het Europese bondscoach in huis?

Transfer-perikelen

Sinds zijn individueel succesvolle WK wordt er aan alle kanten gespeculeerd over de volgende club van Cody Gakpo. Volgens PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad Rik Elfrink heeft PSV een duidelijke voorwaade: 'Een perfect scenario voor de Eindhovenaren is de zekerheid van verkoop voor een acceptabele prijs, maar ook de garantie dat Gakpo het seizoen bij PSV afmaakt', schrijft Elfrink.

'Zo kan een bieding van 60 miljoen euro heel aantrekkelijk klinken, maar in de praktijk helemaal niet zo lucratief zijn.' Er is bij veel mensen verontwaardiging over de vraagprijs, aangezien spelers als Antony voor veel meer vertrokken naar de Europese top. Volgens de krant zijn er nog geen clubs concreet geworden over Gakpo, maar verschillende Britse media melden altijden dat Manchester United veel interesse heeft in de vleugelflitser. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen