Helmond Sport vindt nieuwe trainer en haalt neef Johan Derksen binnen

23 december 2022, 17:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Helmond Sport heeft een nieuwe trainer gepresenteerd: Bob Peeters is de man die de ambitieuze club in de komende jaren naar de Eredivisie moet zien te brengen. Ook is er een nieuwe hoofd scouting gepresenteerd: Dirk Jan Derksen, het neefje van voetbalanalist Johan Derksen. Daarmee zijn alle technische posities opnieuw ingevuld.

Nadat de club afgelopen zomer veel spelers naar De Braak haalde en een ambitieuze doelstelling presenteerde, namelijk binnen drie jaar promoveren naar de Eredivisie, ging het in de eerste seizoenshelft compleet mis. Ondanks alle investeringen staat de ploeg nog altijd slechts op de zeventiende plaats en werd onder meer trainer Sven Swinnen ontslagen.

Dat niet alleen, de renovatie werd grondig aangepakt, want Jurgen Streppel werd al binnengehaald als de nieuwe technisch directeur. Onder zijn leiding is Peeters – in Nederland eerder actief bij TOP Oss – dus aangesteld als de nieuwe eindverantwoordelijke. "Ik ben blij dat ik bij deze ambitieuze club kan gaan werken. Aan mijn eerder verblijf in Nederland bij TOP Oss heb ik goede herinneringen overgehouden. De mentaliteit van de Brabanders past goed bij mij", aldus Peters.

Lees ook: Roda JC zoekt nieuwe trainer: Streppel maakt verrassende KKD-stap

Johan Derksen

Dirk Jan Derksen is een neefje van de tv-analist Johan Derksen en was tot de afgelopen week werkzaam bij sc Heerenveen. Daar vertrok hij in het kielszog van hoofd scouting Peter Maas. "Ik heb maar één jaar gevoetbald bij Helmond Sport, maar het voelde als vijftien jaar. Aan het warme afscheid destijds denk ik nog vaak terug", aldus Derksen bij zijn aanstelling.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen