Weghorst blijft scoren en behoedt Besiktas voor domper

25 december 2022, 16:40

Wout Weghorst heeft de smaak flink te pakken. Met een late treffer tegen Gaziantep FK redde hij op Eerste Kerstdag een punt voor zijn club Besiktas. 

De Turkse club is niet bezig met een topseizoen, getuige de achtste plaats die het op de ranglijst in de Süper Lig innam voor aanvang van deze speelronde. Tegen het lager geklasseerde Gaziantep dreigde het bovendien voor de vierde keer dit seizoen tegen een nederlaag aan te lopen. Vijf minuten voor tijd keek het nog aan tegen een achterstand, maar Weghorst redde op de valreep een punt waardoor de club nu zelfs een plaatsje stijgt op de ranglijst. 

Voor Weghorst betekende zijn treffer alweer de vierde in de laatste drie wedstrijden die hij speelde. In de kwarftinale van het WK tegen Argentinië trof hij tweemaal doel, waarna hij als invaller tijdens het bekerduel van zijn club tegen Sanliurfaspor ook al op het scorebord terechtkwam. Besiktas won dat duel met 4-2. 

Toekomst

Het is nog niet duidelijk waar Weghorst volgend seizoen zijn kunsten gaat vertonen. Besiktas huurt hem voor een seizoen van het Engelse Burnley, waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Die club ligt echter op koers om een jaar later weer terug te keren op het hoogste niveau, aangezien het momenteel koploper is in het Championship. Besiktas zou echter een optie hebben om Weghorst na het seizoen voor 10 miljoen euro definitief in te lijven. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen