FC Twente-verdedigers gewild, maar Tukkers slaan nu zelf toe

27 december 2022, 21:18

FC Twente heeft de eerste winterversterking gepresenteerd. De rechtsback Alfons Sampsted komt per direct transfervrij over van de Noorse stuntclub FK Bodø/Glimt. Aan het einde van dit kalenderjaar liep zijn verbintenis af, waardoor de Tukkers hem gratis hebben binnengehengeld. Tot dusver werd er vooral aan verdedigers van FC Twente getrokken. 

Daarmee heeft de club ingespeeld op de positie van rechtsback, waar Joshua Brenet op dit moment de enige serieuze optie is voor Ron Jans. Achter Brenet is Luca Everink (21) namelijk de tweede rechtsachter, maar hij voldoet niet aan het gewenste niveau. Dat bleek voor de winterstop wel: toen kreeg zelfs de gehuurde linksback Anass Salah-Eddine de voorkeur bij afwezigheid van Brenet.

Aangezien Brenet, die afgelopen zomer in de belangstelling stond van Feyenoord en PSV, aangegeven heeft ooit nog een stap te willen maken, speelt FC Twente met deze deal al in op een vertrek van de back in de komende zomerstop. De verbintenis van Brenet loopt dan weliswaar nog door, maar als de Tukkers nog iets aan hem willen verdienen, is een transfer een serieuze optie. Feyenoord wordt ook concreet gelinkt aan centrumverdediger Mees Hilgers. 

Lees ook: 'Feyenoord heeft meerdere namen op lijst; Twente hoorde niks'

"Tijdens mijn Europese wedstrijden met Bodø/Glimt tegen AZ en PSV heb ik de sfeer hier in de stadions ervaren. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor Nederland te kiezen", licht Sampsted zijn keuze voor Nederland toe. "De bondscoach van IJsland, Arnar Vidarsson, heeft ook bij FC Twente gespeeld en van hem heb ik ook goede verhalen over de club gehoord. Ik had direct het juiste gevoel." De veertienvoudig international van IJsland kwam in totaal tot 134 officiële duels voor FK Bodø/Glimt, waarin hij vier goals maakte en veertien assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen