'Dolberg verlaat Sevilla en gaat aan de slag in de Bundesliga'

28 december 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kasper Dolberg staat op het punt om Sevilla te verruilen voor 1899 Hoffenheim. Dat schrijft de Duitse krant BILD. Met het vertrek van Dolberg uit de zuid-Spaanse stad komt een vroegtijdig einde aan een teleurstellende verhuurperiode voor de Deense oud-Ajacied. 

Dolberg is inmiddels 25 jaar oud. In 2019 verliet hij Amsterdam om bij het ambitieuze OCG Nice in Frankrijk aan de slag te gaan. Die club betaalde zo'n 20 miljoen euro voor de aanvaller, die bij Ajax onder meer een groot aandeel had in het bereiken van de Europa League-finale in 2017. In dertien wedstrijden was hij destijds goed voor zes treffers, maar kon hij niet voorkomen dat Ajax de finale verloor van Manchester United. 

In Frankrijk kende hij een redelijk debuutseizoen met elf doelpunten in 23 wedstrijden. Toch bleven de resultaten in de daaropvolgende seizoenen steeds verder uit, waarna Nice hem afgelopen zomer verhuurde aan Sevilla. Bij die club volgde echter een opnieuw een teleurstellend seizoen voor Dolberg, die in totaal acht wedstrijden mocht spelen maar het net daarin niet wist te vinden. 

Optie tot koop

Bij Hoffenheim moet Dolberg de oplossing worden voor de aanvallende problemen die de club kent nu Munas Dabbur en Ihlas Bebou lange tijd uitgeschakeld zijn door blessureleed. De club huurt Dolberg voor de rest van het seizoen en zou daarnaast een optie tot koop hebben bedongen. Na vijftien speelronden staat het elftal op de elfde plaats in de Bundesliga. Dolberg was afgelopen winter nog actief op het WK in Qatar, waar hij een basisplaats had in het eerste groepsduel van Denemarken tegen Tunesië (0-0). In de andere twee groepswedstrijden tegen Frarnkrijk (2-1 verlies) en Australië (1-0) verlies kwam hij als invaller binnnen de lijnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen