WK-gangers inclusief Aké keren terug in opstellingen City en PSG

28 december 2022, 20:43   Bijgewerkt: 28 december 2022, 20:54

Manchester City en PSG hervatten woensdagavond de competitie na de WK-break. Nathan Aké, die op het WK in Qatar een uitstekende indruk achterliet, start vermoedelijk als linksback in het elftal van de Citizens. Naast Aké keren er meerdere WK-gangers terug in de wedstrijdselecties van Manchester City en PSG. Beide ploegen trappen af om 21.00 uur.

Aké was op het WK een vaste kracht in het team van Louis van Gaal. De verdediger miste geen minuut. Bij de nummer drie van de Premier League is dat niet altijd het geval voor de Nederlander. Aké kwam dit seizoen tot acht optredens in de competitie. In de uitwedstrijd tegen Leeds United krijgt de linkspoot weer de voorkeur. Bij de thuisploeg is er andermaal een basisplaats voor Pascal Struijk, die eerder deze week zijn contract op Elland Road verlengde tot medio 2027.

De Nederlander komt niet voor het eerst in actie voor zijn club na het WK. Aké speelde vorige week donderdag nog mee in de gewonnen EFL-cupwedstrijd tegen Liverpool. In dit duel werd de verdediger zelfs matchwinner door de 3-2 te maken.

Lees ook: Aké kopt City in fraaie wedstrijd langs Liverpool naar kwartfinale

Terugkeer WK-gangers

Niet alleen WK-ganger Aké vinden we in het uitduel tegen Leeds United terug in de wedstrijdselectie. Ook Ederson, Manuel Akanji, John Stones, Rodrigo, Kevin de Bruyne, lkay Gündogan en Jack Grealish zijn door Pep Guardiola opgenomen in de basisopstelling. Opvallend is dat Engelsman Kalvin Phillips op de bank zit. Van hem werd eerder deze week verwacht dat hij zou ontbreken wegens zijn nogal opvallende postuur.

PSG

Ook Ligue 1-koploper PSG komt vanaf in actie. De Parijzenaren nemen het in eigen huis op tegen RC Strasbourg. PSG ziet Frankrijk-ster en WK-topscorer Kylian Mbappé terugkeren aan de aftrap. Datzelfde geldt voor Brazilianen Neymar, Marquinhos en Portugees Vitinha.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen