Openda dubbelt Mbappé in cijfer na galavoorstelling tegen PSG

2 januari 2023, 08:19

Kent u Loïs Openda nog? De aanvaller die vorige twee seizoenen furore maakte bij Vitesse, begint naam te maken in Frankrijk. Openda stapte afgelopen zomer over naar RC Lens, dat het maandagavond opnam tegen koploper Paris Saint-German. Met een doelpunt en een assist had de Belg een groot aandeel in de verrassende zege. Dat bleek niet onopgemerkt in de Franse media.

Vliegende start

RMC Sport zag Openda een vliegende start maken aan de nieuwe jaargang. De Belg bracht Lens op 2-1 en verzorgde de assist op de 3-1 van Alexis Claude-Maurice. 'Marquinhos en Ramos moesten alles bijzetten om hem te verdedigen. Openda zorgde voor een nieuwe voorsprong en liet zich daarna opnieuw zijn met een sublieme hakbal op Claude-Maurice', schreef het medium.

PSG trad aan zonder Lionel Messi een de geschorste Neymar. RC Lens is dit seizoen de grote verrassing en staat op een tweede plaats. RMC Sport zag een geweldige wedstrijd voor de Franse stuntploeg: 'De thuisploeg was beter dan de club uit de hoofdstad. Openda nam RC Lens bij de hand. Het was een galavoorstelling.'

Hoger cijfers dan Mbappé

Ook Le Figaro lichtte de prestaties van de aanvaller uit. 'De beul van een nieuwjaarskater van PSG', schreef het medium over de voormalig Vitesse-spits. Over zijn doelpunt was het Le Figaro vooral te spreken. 'Door slim te zijn in zijn bewegingen speelde hij in zijn eentje de twee centrale verdedigers (Sergio Ramos en Marquinhos) uit.'

Het gerenommeerde L'Équipe beloonde het optreden van de spits niet voor niets met een knappe acht, terwijl WK-ster Kylian Mbappé slechts een vier scoorde. In zijn tijd bij Vitesse maakte Openda in 60 competitiewedstrijden in totaal 29 doelpunten. Ook in Frankrijk is de 22-jarige goed bezig. De aanvaller was in zeventien duels goed voor acht doelpunten. Tegen PSG gaf Openda zijn eerste assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen