PSV houdt rekening met zomers vertrek van sterkhouder

2 januari 2023, 14:22

PSV gaat er alles aan doen om Ibrahim Sangaré te behouden in deze winterstop. De Eindhovenaren hebben de financiële gaten voorlopig gedicht met het vertrek van Cody Gakpo, daardoor hoopt Ruud van Nistelrooij verder zijn selectie compleet bij elkaar te houden. Heel veel ruimte om een speler te halen, is er echter ook niet. 

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad maandagochtend. 'Komende zomer zal Sangaré in principe vertrekken en zijn opvolging wordt een van de eerste klussen voor de nieuwe voetbalbaas van PSV, die ook kan varen op de expertise van Brands', weet het regionale medium. Tot de komende zomer wil men er in het Philips Stadion alles aan doen om de belangrijke Ivoriaan te behouden – net als de rest van de selectie.

Dat kan omdat met de verkoop van Gakpo de nodige financiële speelruimte is verkregen. Brands was geschrokken van de financiële staat van PSV, dat in de zomer er niet in slaagde om een grote transfer af te ronden. Daardoor wordt er qua inkomende deals ook geen vuurwerk meer verwacht. 'Trainer Ruud van Nistelrooij hamerde er afgelopen week ook op dat PSV niet meer in de winter in een (financiële) situatie mag komen dat de beste speler wordt verkocht', aldus het ED.

Lees ook'Opnieuw miljoenentransfer voor PSV? Twee clubs willen Madueke'

Dat was met de verkoop van Gakpo door de financiële situatie onomkeerbaar. 'Juist daarom lijkt het totaal niet logisch dat PSV nu een fors bedrag van het Gakpo-geld gaat uitgeven en de kosten weer de lucht in gaat jagen', staat er te lezen. 'PSV wil liever ook niet dat een huurling met een gigantisch salaris de bestaande salarisverhoudingen verstoort, tenzij dat gezien het curriculum vitae van een nieuwe speler gerechtvaardigd zou zijn.'

Ook Algemeen Dagblad-journalist denkt dat PSV het makkelijk krijgt om nog een goede inkomende deal rond te maken. "Iemand van het niveau Gakpo haalt PSV niet snel binnen", dacht Mikos Gouka in de voetbalpodcast. De club zou volgens het ED bovendien hopen op een definitieve doorbraak van Noni Madueke en Armando Obispo, terwijl ook Jordan Teze definitief de nieuwe rechtsback moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen