'Ajax heeft twee opties voor opvolging Overmars, geen toekomst H2'

3 januari 2023, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft eindelijk een opvolger in het vizier voor de portefeuille die Marc Overmars heeft achtergelaten in de Johan Cruijff Arena en momenteel ingevuld wordt door Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. Club Brugge-CEO Vincent Mannaert (48) staat hoog op het wensenlijstje van de Amsterdammers, al is de kans groot dat ze nul op rekest gaan krijgen. Ook Alex Kroes behoort tot de opties.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws althans dinsdagochtend. De Belgische ochtendkrant heeft bevestigd gekregen dat Ajax als opvolger voor Overmars uitgekomen is bij de general manager van de regerend landskampioen van België. Dat Edwin van der Sar - die met de nieuwe man volop moet gaan samenwerken - en Mannaert elkaar goed kennen, weegt daarin vermoedelijk zwaar mee voor de Amsterdammers.

De twee zaten bij verschillende transfers met elkaar aan tafel (Noa Lang, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil) en werkten samen bij de BeNeLiga-ontwikkelingen, waardoor er een band is ontstaan tussen Van der Sar en Mannaert. Recentelijk werd Huntelaar nog gespot bij een wedstrijd van Club Brugge: het is onduidelijk of dat was vanwege deze interesse.

Geen mogelijkheid

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Ajax belangstelling, maar is een transfer op dit moment uitgesloten voor Mannaert. 'Net nu Club Brugge in een tijdelijke impasse is beland, komt de belangstelling van de Nederlandse recordkampioen qua timing bovendien ongelegen', weet het medium, dat ook melding maakt van de belangstelling van Ajax in AZ-directeur Alex Kroes.

Daarmee lijkt in elk geval duidelijk dat er geen toekomst is voor H2 (Huntelaar en Hamstra) in hun huidige rol. Er is veel kritiek op de gemaakte sportieve keuzes in de Johan Cruijff Arena in het afgelopen jaar, waarin H2 voor het grootste deel scepter zwaaide. Mannaert is van origine een advocaat, die sinds 2011 werkzaam is bij Club Brugge. Voetbalbestuurder Kroes heeft een verleden bij onder meer Go Ahead Eagles en is momenteel actief bij AZ, waar hij pas sinds november werkzaam is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen