Lading kritiek in Engeland voor opvallend vroeg gewisselde van Dijk

3 januari 2023, 10:39

Virgil van Dijk maakte maandagavond met Liverpool een valse start van 2023. De kritiek op de Nederlandse centrale verdediger is niet mals na de 3-1 nederlaag tegen Brentford.

Voor Van Dijk duurde de wedstrijd tegen Brentford slechts een helft. Bij een 2-0 achterstand bleef de Oranje-international halverwege in de kleedkamer achter. Jürgen Klopp verklaarde na afloop dat Van Dijk niet om sportieve redenen was gewisseld, maar uit voorzorg niet meer op het veld terugkeerde.

Of het aan zijn hamstringklachten lag of niet: Van Dijk speelde ver ondermaats. The Mirror beoordeelt het optreden van de verdediger met een 4, het laagste cijfer van alle spelers die in actie kwamen. The Evening Standard beoordeelt hem ook met een 4. 'Hij werd meerdere keren geklopt aan de kwetsbare linkerkant, maar het was nog steeds een verrassing dat hij in de rust werd gewisseld', schrijft de krant.

Liverpool Echo vindt dat een moment halverwege de eerste helft de wedstrijd van Van Dijk illustreerde. De verdediger probeerde Bryan Mbeumo buitenspel te zetten, slaagde daar niet in en werd op snelheid geklopt door de aanvaller van Brentford. Het liep goed af voor Van Dijk, daar Mbeumo er niet in slaagde om Alisson Becker te verschalken. 'Hij zag er totaal niet comfortabel uit', aldus de plaatselijke krant, die Van Dijk eveneens een 4 als rapportcijfer geeft.

Jamie Carragher neemt het juist op voor Van Dijk. "Hij is de afgelopen vijf jaren een van de beste centrale verdedigers ter wereld geweest, maar dit seizoen is hij niet op zijn best. Vandaag ook niet, maar dat zegt niet alles. Hij is niet anders dan iedere andere speler. Het maakt niet uit hoe goed je bent als centrale verdediger: als het voor je niet goed staat, krijg je het heel lastig", aldus de oud-verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen