Vertrek Memphis bij Barça lijkt uitgesloten na Lewandowski-nieuws

4 januari 2023, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay wordt evenals afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona. Maar de schorsing voor Robert Lewandowski zet mogelijk een streep door een winterse transfer van de Oranje-international. Lewandowski moet de komende drie competitieduels aan zich voorbij laten gaan, waardoor Memphis naar alle waarschijnlijkheid de kans krijgt zich te laten gelden.

Memphis maakte in de zomer van 2021 de overstap naar FC Barcelona. De Catalanen hoopten de aanvaller een jaar eerder al naar Camp Nou te halen, maar toen konden zij niet voldoen aan de eisen van Olympique Lyonnais. In de zomer van 2021 was Memphis transfervrij en hoefde FC Barcelona dus geen transfersom neer te tellen voor zijn komst. Memphis beleefde een turbulent eerste seizoen in Barcelona. De aanvaller begon uitstekend, maar na het ontslag van Ronald Koeman en verschillende blessures verdween hij steeds meer van de radar. Memphis eindigde het seizoen uiteindelijk op dertien treffers in 38 wedstrijden.

In het huidige seizoen kwam de oud-speler van ook PSV en Manchester United pas drie keer in actie. Zijn laatste minuten dateren van 17 september. Memphis had toen een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Elche, waarin hij de 2-0 voor zijn rekening nam. Een paar dagen later viel de aanvaller geblesseerd uit tijdens de Nations League-ontmoeting tussen Polen en Nederland. Memphis kwam sindsdien niet meer in actie voor FC Barcelona. Zijn blessure kwam, met het WK in aantocht, op een verkeerd moment. Memphis maakte in Qatar weliswaar zijn rentree, maar hij slaagde er niet in een goed niveau te halen.

Schorsing

Terug bij FC Barcelona was het perspectief voor Memphis in eerste instantie niet veranderd. In de punt van de aanval moet hij Lewandowski voor zich dulden, terwijl trainer Xavi Hernández op de flanken kan kiezen uit Ousmane Dembélé, Raphinha, Ansu Fati én Ferran Torres. Afgelopen zaterdag bleef Memphis in de thuiswedstrijd tegen Espanyol op de bank. Er bestond heel even de hoop dat hij een basisplaats zou hebben, maar de schorsing van Lewandowski werd opgeschort. Daardoor kon de Pool 'gewoon' in actie komen.

Lees ook: Klap voor FC Barcelona: Lewandowski moet kraker missen

De komende drie competitiewedstrijden moet Lewandowski echter aan zich voorbij laten gaan. De schorsing van drie wedstrijden blijft staan, waardoor de topschutter de duels met Atlético Madrid, Getafe én Girona aan zich voorbij moet laten gaan en pas in februari weer inzetbaar is in de competitie. Daardoor mag Memphis toch weer hopen op een kans als basisspeler. Zijn toekomst zal desondanks onderwerp van gesprek blijven. Memphis is namelijk in het bezit van een aflopend contract. Een vertrek kan dus niet volledig worden uitgesloten, zeker niet omdat Barça daarmee ruimte creëert op de loonlijst. Maar twee spitsen verliezen in dezelfde maand? Dat lijkt zelfs voor het wanhopige FC Barcelona teveel van het goede.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen