'Ajax stuurt hoofdscout naar België voor oude bekende van Schreuder'

6 januari 2023, 07:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax houdt de verrichtingen van Abakar Sylla nauwlettend in de gaten, zo weet Het Nieuwsblad deze vrijdag te melden. De twintigjarige centrale verdediger maakt dit seizoen veel indruk bij Club Brugge en wordt ook door andere clubs gevolgd.

Sylla is een Ivoriaanse verdediger die in de zomer van 2021 voor 200.000 euro de overstap van SO Armée naar Club Brugge maakte. In Belgische dienst debuteerde hij op 22 mei vorig jaar, onder trainer Alfred Schreuder. Sindsdien heeft hij nog vijftien wedstrijden voor Club Brugge gespeeld, waaronder vijf in de Champions League.

Met name de prestaties van Sylla in het belangrijkste Europese clubtoernooi zijn de internationale scouts niet ontgaan. De verdediger heeft volgens bovengenoemd medium de interesse gewekt van 'enkele interessante clubs uit de topcompetities'. Ajax is 'gecharmeerd' van het talent.

Ajax-delegatie naar België

Sylla zou in november al eens bekijken zijn door Klaas-Jan Huntelaar. Komend weekend tegen KRC Genk wordt hoofdscout Henk Veldmate op de tribune verwacht. Mogelijk wordt dan ook Bilal El Khannouss door de Amsterdammers bekeken. Ajax wordt al een tijdje gelinkt aan de achttienjarige middenvelder. De club uit de hoofdstad mag dan wel geïnteresseerd zijn in Sylla, een wintertransfer hoeft volgens Het Nieuwsblad niet te worden verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij 'oude bekende van Schreuder' gaan de koude rillingen alweer over m'n rug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen