Opstelling Ajax: Berghuis en Bergwijn afwezig op bezoek bij NEC

8 januari 2023, 13:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet het vanmiddag (14.30 uur) op bezoek bij NEC Nijmegen doen zonder Steven Berghuis en Steven Bergwijn. De aanvallers zijn niet fit genoeg om aan te kunnen treden in Gelderland. Alfred Schreuder heeft wel een verrassende basisplaats voor de talentvolle Francisco Conceição.

Onder de lat is de nieuwe doelman Gerónimo Rulli nog niet van de partij. Daarom staat Remko Pasveer nog altijd in het doel van Ajax. De achterhoede bestaat uit Jorge Sánchez, Jurriën Timber, Calvin Bassey en Devyne Rensch. Owen Wijndal moet, ook na het vertrek van Daley Blind, vooralsnog genoegen nemen met een plekje op de bank. Daar zitten verder vooral jongelingen naast Schreuder.

Lees ook: Noppert had contact met Ajax: "Dat is ze gelukt

Op het middenveld moet de geplaagde coach het dus stellen zonder Berghuis. De middelste linie van de bezoekers bestaat uit Kenneth Taylor, Edson Álvarez en Davy Klaassen. Opvallend is de afwezigheid van Mohammed Kudus. Hij kende namens Ghana een uitstekend WK in Qatar en wordt in verband gebracht met een tussentijds vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Op bezoek bij NEC is hij niet van de partij.

In de voorhoede ontbreekt Bergwijn, die naar verluidt ziek thuis zit. Dusan Tadic heeft zijn vaste plekje aan de linkerkant nog altijd in handen, terwijl Brian Brobbey in de spits staat. Aan de rechterkant is er een plekje toebedeeld aan Conceição. De jongeling liet zich al mondjesmaat gelden in het eerste elftal en mag zich van Schreuder weer eens laten zien. Lorenzo Lucca begint als reserve.

Opstelling NEC Nijmegen: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Proper, Schöne, Tannan; Mattsson, Tavsan, Dimata.

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Rensch; Taylor, Álvarez, Klaassen; Conceição, Brobbey, Tadic.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen