Excelsior shopt bij AZ, Willem II laat publiekslieveling Crowley gaan

10 januari 2023, 13:03

Excelsior heeft Peer Koopmeiners (22) voor de rest van dit seizoen gehuurd van AZ. De Rotterdammers hadden in de afgelopen zomer ook al gesprekken met hem gevoerd, maar toen werd er gekozen voor een extra half jaar in Alkmaar. Zes maanden later maakt hij de overstap alsnog en wordt voor een half jaar gestald op Kralingen. Ludiek: komende woensdag staat de onderlinge bekerwedstrijd op de rol. 

Dat maken AZ en Excelsior dinsdagmiddag bekend. Koopmeiners besloot in overleg destijds eerder nog om bij AZ te blijven, maar is op dat besluit teruggekomen. "Gezien het aantal speelminuten in de eerste seizoenshelft wilde ik nu graag alsnog de stap maken naar een andere club", doelde het broertje van international Teun Koopmeiners op de 146 speelminuten die hij over alle competities maakte tot dusver. "Zo kwam ik weer in contact met Excelsior. Het gevoel was nog steeds heel goed en na wat gesprekken met Niels van Duinen en trainer Marinus Dijkhuizen was ik er snel uit."

Na Kenzo Goudmijn wordt Koopmeiners de volgende huurling die overkomt vanuit Alkmaar. "Kenzo zit hier al wat langer en die heb ik uiteraard gesproken. Hij was alleen maar positief. Ook de manier van voetballen van Excelsior past bij mij. De trainer en staf spreken mij ook enorm aan en over de groep hoor ik alleen maar positieve dingen. Het plaatje is dus redelijk compleet en daarom was het niet moeilijk om de keuze voor Excelsior te maken", aldus de kersverse huurling, die afgelopen weekend al werd gespot in Rotterdam. 

Lees ook: Transfervrije oud-Ajacied Nunnely op proef bij Eredivisionist

Willem II laat Crowley vertrekken

Vanuit Tilburg kwam er ook transfernieuws dinsdagmiddag. Willem II werkt mee aan de wens van middenvelder Daniel Crowley, die graag wilde terugkeren naar Engeland. Met de League One-club Morecambe FC zag hij die wens in vervulling gaan en laat hij Tilburg voorlopig weer achter zich. In zijn tweede periode bij Willem II kwam hij tot 32 wedstrijden. Dit seizoen was hij wel een vaste kracht bij de nummer zeven van de Eerste Divisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen