'Ajax-delegatie afgelopen weekend bij Belgische topper'

10 januari 2023, 13:31

Ajax zat afgelopen inderdaad op de tribunes voor Club Brugge-verdediger Abakar Sylla. De twintigjarige centrale verdediger viel in negatieve zin op door de rode kaart die hij pakte, maar volgens de Belgische voetbalbond had de eerste gele een directe rode prent moeten zijn.

Volgens Voetbal International zat er inderdaad een delegatie vanuit Amsterdam op de tribunes bij de Belgische topper voor Sylla. Die haalde na veertig minuten een doorgebroken speler neer en dat had volgens Frank De Bleeckere, de Belgische scheidsrechtersbaas, een directe rode kaart moeten zijn. "Sylla is duidelijk te laat en raakt op volle snelheid en met hoge intensiteit de aanvaller van RC Genk. De Club Brugge-speler heeft geen enkele intentie en mogelijkheid om de bal te spelen en brengt de veiligheid van de tegenstander in gevaar", analyseert hij.

"De scheidsrechter geeft een gele kaart. We verwachtten een rode kaart voor deze fout. Het Referee Departement heeft begrip dat de VAR geen onfield review vroeg aan de scheidsrechter omdat niet alle technische criteria aanwezig waren voor een interventie", was de enige technische uitleg van de baas van de arbiters waardoor het geel niet werd omgezet naar een rode kaart.

Situatie Wijndal

Vooralsnog lijkt Ajax dus niet direct toe te happen voor de linkspoot achterin uit België gezien dit twijfelachtige optreden. Met Owen Wijndal zit er nog een linkspoot op de bank bij Ajax en dat is 'echt een probleem', stelt clubwatcher Freek Jansen. "Dat is een grote teleurstelling, maar het is zijn eigen schuld. Ik snap het niet: zijn grootste concurrent die bijna alles heeft gespeeld in de eerste seizoenshelft, is weg", aldus Jansen over Blind. "Dan moet je het laten zien. Je hoort dat ze ontevreden zijn met wat hij levert duidelijk. Dat is niet slim, want juist nu krijgt hij het vertrouwen."

Bekjk ook: Schreuder uitgelachen door Ajax-selectie na opmerkelijk experiment

Ziyech ook besproken

Verder weet het weekblad dat ook de komst van Hakim Ziyech in deze zomer opnieuw is besproken door de technische leiding in Amsterdam. 'De naam Hakim Ziyech viel meerdere keren, maar het zorgde er geen moment voor dat alle seinen op groen kwamen te staan', staat te lezen over de transfers in de Johan Cruijff Arena. Tot dusver kwam alleen Gerónimo Rulli naar Ajax voor maximaal zo'n tien miljoen euro.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen