Chelsea haalt met João Félix nieuwe concurrent Ziyech binnen

11 januari 2023, 13:45

João Félix vervolgt zijn loopbaan definitief bij Chelsea. De grootmacht uit Londen maakte woensdagmiddag bekend dat de aanvaller op huurbasis overkomt van Atlético Madrid. Daar was de peperdure Portugees onder Diego Simeone op een zijspoor beland.

De transfer hing al een tijdje in de lucht. João Félix is blij dat de kogel nu eindelijk door de kerk is. "Chelsea is een van de grootste clubs van de wereld. Ik hoop dat ik dat ik het team kan helpen in het bereiken van de doelen. Ik ben erg blij dat ik hier mag komen voetballen en kijk er enorm naar uit om te spelen op Stamford Bridge", vertelde de aanwinst na zijn presentatie op de clubwebsite.

Lees ook: Memphis-deal tussen Barça en Atlético niet vanzelfsprekend

João Félix (23) komt dus op huurbasis naar Londen. Bij Atlético ligt hij nog tot de zomer van 2026 vast. De entree van de 28-voudig international van Portugal is geen goed nieuws voor Hakim Ziyech. De ex-Ajacied krijgt er op die manier nog een concurrent bij in de strijd om een basisplaats. João Félix werd in de zomer van 2019 nog voor liefst 126 miljoen euro door Benfica verkocht aan Atlético.

Memphis Depay

Het vertrek van João Félix kan goed nieuws betekenen voor Memphis Depay. De aanvaller heeft een aflopend contract bij FC Barcelona en Atlético ziet in hem een geschikte vervanger. Barcelona wil eigenlijk liever niemand laten vertrekken in januari. Toch zal Memphis het als een kans zien om in Madrid weer aan spelen toe te komen. In de plannen van Barcelona-trainer Xavi komt de Oranje-international amper voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen