Cambuur in diep dal: "Ik wist dat ik voor een moeilijk avontuur koos"

12 januari 2023, 12:00

Het dienstverband van Sjors Ultee bij SC Cambuur had niet slechter kunnen beginnen. Na de pijnlijke nederlaag in de degradatiekraker tegen FC Volendam (0-3) werd de club uit Leeuwarden woensdag door De Treffers uitgeschakeld in de KNVB Beker.

"Toen ik hier tekende, wist ik al dat de gifbeker hier al een tijdje op tafel stond", vertelde Ultee na afloop van de bekeruitschakeling tegen ESPN. "De ploeg had vijf keer op rij met een doelpunt verschil verloren. Ik wist dat ik voor een moeilijk avontuur koos. Zoiets doorbreken, is niet zomaar gebeurd. Je kunt van alles met tactieken een opstellingen bedenken, maar het gaat om het doorbreken van zo'n cyclus."

Tegen Volendam keek Cambuur al na tien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. "Vandaag begonnen we prima, was er totaal geen sprake van onderschatting, maar we gaven een voorzet weg en die viel binnen. Dat is lastig voor mij, maar zeker voor de groep. Die is veel langer met deze gifbeker bezig", aldus de trainer van Cambuur.

Doke Schmidt eindigde de bekerwedstrijd onder de lat. Hij trok na de rode kaart van João Virgínia de keeperschandschoenen aan omdat Cambuur al was uitgewisseld. "We hebben ook met 3-0 van PSV gewonnen. Het zit er dus zeker in, maar er mist iets. Er moeten extra stappen gezet worden. Iedereen moet z'n verantwoordelijkheid nemen. Want als we het met tien man doen, dan redden we het niet. Iedereen moet dat beseffen", stelt de verdediger bij Omrop Fryslân.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen