Oussama Darfalou keert al na half jaar terug in Eredivisie

13 januari 2023, 10:30

Oussama Darfalou keert terug op de Nederlandse velden. FC Emmen heeft zich per direct versterkt met de 29-jarige spits. De speler en club zijn een contract tot de zomer van 2024 overeengekomen.

Darfalou komt transfervrij over van Maghrib de Fès, de Marokkaanse club waar hij de afgelopen maanden verbleef. "We volgden Oussama al langer. Hij kan qua dynamiek iets extra's brengen, datgene waar we naar op zoek waren. Helaas is het in zijn tijd bij Vitesse nooit tot een huurdeal gekomen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om hem tegen EU-voorwaarden transfervrij over te nemen, waren we er snel uit", aldus voorzitter Ronald Lubbers.

De Eredivisie is een bekende competitie voor de Algerijnse spits. In 2018 streek hij neer bij Vitesse, waar hij een contract voor vier seizoenen tekende. Helemaal onbetwist werd hij nooit in Arnhem. Tot twee keer toe vertrok hij op huurbasis uit de GelreDome. In het seizoen 2019/20 werd hij een half jaar verhuurd aan VVV-Venlo, vorig seizoen speelde hij een half seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle.

Omdat Darfalou nog niet is vrijgegeven door de Marokkaanse voetbalbond, zal hij komende zondag nog niet bij de wedstrijdselectie zitten voor de ontmoeting met SC Cambuur. De spits, die namens Vitesse, VVV-Venlo en PEC Zwolle 21 doelpunten in 94 Eredivisie-wedstrijden maakte, is de eerste winterversterking van Emmen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen