'Manchester United wist dat het te veel voor Antony betaalde'

13 januari 2023, 11:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antony houdt de gemoederen in Engeland flink bezig. De topaankoop van Manchester United laat zo nu en dan aardige dingen zijn, maar rechtvaardigt nog niet zijn transfersom van honderd miljoen euro. Volgens ESPN wist de Engelse club dat het te veel geld betaalde toen er afgelopen zomer een deal werd gesloten met Ajax.

Er klinkt in Engeland steeds meer kritiek op Antony, die vooralsnog niet heeft laten zien waarom hij een van de duurste voetballers aller tijden is. De Braziliaanse aanvaller staat na zestien wedstrijden op een respectabel aantal van vijf doelpunten, maar roept met opvallende (soms nutteloze) acties ook weerzin op. Duidelijk is dat Antony nog lang niet iedereen heeft overtuigd van zijn kwaliteiten.

Antony stond als speler van São Paulo al op de radar van Manchester United. De interesse in de Braziliaan werd aangewakkerd toen Erik ten Hag werd gecontracteerd. Ajax stelde de vraagprijs aanvankelijk vast op zestig miljoen euro, maar ging na het vertrek van diverse sterkhouders hoger in de boom zitten. Naarmate de transferdeadline dichterbij kwam, besloot Manchester United aan de voorwaarden van Ajax te voldoen.

Manchester United wist volgens ESPN dat het te veel betaalde voor Antony, maar de club houdt vol dat het daar zo zijn redenen voor had. Allereerst waren er niet veel andere opties, ten tweede was de Engelse grootmacht onder indruk van hoe graag Antony wilde komen en ten derde dacht Manchester United dat in 2023 meer Europese topclubs op zoek zouden gaan naar een aanvaller met het profiel van Antony, wat de Braziliaan alleen maar duurde zou maken. "We hebben het geld betaald voor de speler die hij kan worden, niet voor de speler die hij nu is", laat een anonieme bron aan de zender weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hebben ze bij Ajax gewoon goed aangepakt.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft de absolute hoofdprijs gepakt. Manchester United heeft inderdaad te veel betaald, maar inderdaad wat er al staat deze jongen kan nog grote stappen maken en doorgroeien. Ook Nederlandse clubs betalen soms teveel geld voor spelers, maar ook met de gedachte dat ze kunnen doorgroeien en later weer doorverkocht kunnen worden voor meer geld en dat is ook geregeld het geval. Zoals met Anthony die zo lees ik terug tussen de 15,75 miljoen tot 21,75 heeft gekost. Dat was hij als onbekende spelers destijds ook niet waard op basis van zijn spel, maar hij groeide door bij Ajax en bleek het achteraf dus zeker waard te zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen